Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Καλής ποιότητας το νερό στο Βόλο τον μήνα Ιούλιο

Με καλής ποιότητας νερό υδροδοτήθηκε το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου τον Ιούλιο, παρά τη μειωμένη συμμετοχή των πηγαίων νερών στη δημιουργία του μίγματος νερού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ τον Ιούλιο παρήχθησαν 1.558.541 κυβικά μέτρα νερού εκ των οποίων τα 601.281 κυβικά ήταν πηγαία, ποσοστό 38,58%, έναντι του ποσοστού 63,9 % του Ιουνίου. Η σκληρότητα του νερού που διανεμήθηκε στο Πολεοδομικό Συγκρότημα κυμάνθηκε από 17,8 έως 36,0 γαλ. βαθμούς και η συγκέντρωση των χλωριόντων, ενδεικτική παράμετρο της αλατότητας του νερού , από 57 έως 222 mg/l, με παραμετρική τιμή τα 250 mg/l.

Τριήμερες εκδηλώσεις για την αναβίωση του Πηλιορείτικου Γάμου στην Πορταριά

Ένας πραγματικός γάμος θα τελεστεί φέτος στο πλαίσιο αναπαράστασης του Πηλιορείτικου Γάμου, στις 19 Αυγούστου στην Πορταριά. Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων, το ζευγάρι των Μάριου Σαχίνη και Ζωής Παπαπολύζου θα τελέσει τον θρησκευτικό του γάμο, μετατρέποντας το δρώμενο σε πραγματικότητα. Το ίδιο είχε συμβεί και 23 χρόνια πριν, όταν νεαρό τότε ζευγάρι συμμετείχε με τον ίδιο τρόπο στην αναπαράσταση των πατροπαράδοτων εθίμων.

Γιορτή Ελιάς στη Δράκεια από 11 έως 13 Αυγούστου

Ο Δήμος Βόλου (Δημοτική Ενότητα Αγριάς Αρτέμιδας) σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Δράκειας, τον Αναπτυξιακό και Πολιτιστικό Σύλλογο Δράκειας «Η Δράκεια» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δράκειας διοργανώνουν τη Γιορτή Ελιάς από τις 11 έως και τις 13 Αυγούστου 2012. Οι τριήμερες εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα την Ελιά, το πολύτιμο αυτό προϊόν της περιοχής, αποτελούν πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες της Δράκειας, καθώς όλο το χωριό συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση της γιορτής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ποικιλία των εκδηλώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν επιστημονική ημερίδα αλλά και λαϊκό γλέντι, θέατρο, παραδοσιακούς χορούς και διαγωνισμό μαγειρικής.

Οι θέσεις του Προέδρου του ΟΛΒ υπονομεύουν τις προσπάθειες της πόλης και δίνουν παραπλανητική εικόνα για το λιμάνι

Mια δυσάρεστη έκπληξη για την πόλη μας επιφύλαξε ο κ.Πρόεδρος του ΟΛΒ, με την επιστολή του προς τον κ.Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ο τίτλος «Απάντηση του ΟΛΒ στην επιστολή του Δημάρχου Βόλου» είναι αποκαλυπτικός των προθέσεων του συντάκτη να αντιπαρατεθεί στο Δήμο, και όχι να ενημερώσει τον νέο Υπουργό, υπηρεσιακά, ως όφειλε, για όλα τα θέματα του λιμανιού. Αποκαλύπτεται, επίσης, το πώς αντιλαμβάνεται ο κ.Πρόεδρος το ρόλο του, αφού εμφανίζει προσωπικές του απόψεις, ως θέσεις του ΟΛΒ, χωρίς να έχουν συζητηθεί καν στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Σε νηπιαγωγείο μετασκευάζεται το «Αρχοντικό Δράκου» στην Πορταριά

Ξεκινά άμεσα το έργο κατασκευής νηπιαγωγείου σε δημοτικό κτίριο της Πορταριάς (Αρχοντικό Δράκου), το οποίο αναμένεται να δώσει λύση στο οξύ πρόβλημα από την έλλειψη κατάλληλου διδακτηρίου που αντιμετωπίζει η περιοχή. Για την υλοποίηση του έργου υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Αλ. Γιαννούκας & ΣΙΑ Ε.Ε.». Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 187.118,24€ (προϋπολογισμός μελέτης 360.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Εντείνουν τη δράση τους οι τοπικοί φορείς για τον περιορισμό του παρεμπορίου

Η βούληση των τοπικών αρχών να εντείνουν την κοινή προσπάθεια για τον περιορισμό του παρεμπορίου στην πόλη του Βόλου, επαναβεβαιώθηκε σε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με τη συμμετοχή και του Δήμου Βόλου. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Απ. Αλαμάνας και τον Δήμο Βόλου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Χ.Τσαμπάζης. Συμμετείχαν επίσης ο Λιμενάρχης Βόλου Χρ.Κανάκης, ο Κ.Μαγαλιός εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Β.Πανταζής.