Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση στο Βόλο για την έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Η Πνευμονολογική  Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ελέγχου Αναπνευστικής Λειτουργίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Βόλου διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση για την «έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ)». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ, στο πρώην Δημαρχείο Νέας Ιωνίας.
Η ΧΑΠ αποτελεί μια νοσολογική οντότητα η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνια φλεγμονή των αεραγωγών η οποία οδηγεί σε χρόνιο περιορισμό στη ροή του αέρα, που δεν είναι πλήρως αναστρέψιμος.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία του Δήμου Βόλου, των φορέων και των επιχειρηματιών του τουρισμού με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη αναχωρεί τη Δευτέρα για διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ.
Σκοπός της επίσκεψης είναι να διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στην περιοχή μας και το Ισραήλ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Βόλου για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές. Για το σκοπό αυτό, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επαφές με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη Ισραηλινού Χειμερινού Τουρισμού στο Βόλο, το Πήλιο και τις γύρω περιοχές.
Στην αποστολή συμμετέχουν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σ. Μπαρτζιώκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας Κ. Λεβέντης, η υπεύθυνη Τουρισμού του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θ. Καμμένου και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών.