Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Επιλογή Ευθύνης: Οι εκπρόσωποι του «αυγού του φιδιού» δεν έχουν θέση σε εκδηλώσεις ιερής μνήμης

«Βαθύτατη προσβολή στη μνήμη των εκτελεσθέντων στο «Ολοκαύτωμα» της Δράκειας από τα γερμανικά στρατεύματα και στα δημοκρατικά ήθη» χαρακτηρίζει η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» την πρόσκληση του Δήμου Βόλου προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλο, να παραστεί στις εκδηλώσεις της αυριανής επετείου.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Βαθύτατη προσβολή στη μνήμη των εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας στο “Ολοκαύτωμα” της Δράκειας –γιατί Ολοκαύτωμα αποτελεί η εκτέλεση 115 ανδρών σε ένα χωριό από τα γερμανικά στρατεύματα- αλλά και στα δημοκρατικά ήθη αποτελεί η πρόσκληση του Δήμου Βόλου προς τον τοπικό βουλευτή της Χρυσής Αυγής, να παραστεί στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 72 χρόνων από τη ναζιστική φρικαλεότητα στην περιοχή μας.
Είναι ιστορικά, πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο, τις μέρες τιμής και μνήμης προς τους νεκρούς, αλλά και στοχασμού για τις ολέθριες συνέπειες της ναζιστικής θηριωδίας και για την ανάγκη να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα στο μέλλον τέτοια βαρβαρότητα, να καλούνται να παραστούν στις εκδηλώσεις εραστές του ναζισμού.