Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συνολική παρέμβαση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Νέα Ιωνία

Ευρύτατο πρόγραμμα αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου, αξιοποιώντας κονδύλια του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έργα που στοχεύουν στη βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Ιωνία και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη.

Χρηματοδότηση για τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ

Λίγες μόλις ημέρες μετά από την έγκριση χρηματοδότησης για τη δημιουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, ο Δήμος Βόλου κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για μία ακόμη σημαντική δομή κοινωνικής παρέμβασης, που αποτελούσε χρόνια διεκδίκηση της περιοχής. Πρόκειται για τη «Σύσταση και Δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση», προϋπολογισμού 572.350 ευρώ, που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε εξέλιξη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για ίδρυση μουσείου Ντε Κίρικο στο Βόλο

Μια πρωτοβουλία που, αν καρποφορήσει, θα αποτελέσει ιστορικό γεγονός όχι μόνο για τα πολιτιστικά δεδομένα του Βόλου αλλά και της Ελλάδας, φαίνεται πως αρχίζει να μορφοποιείται. Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη και της Δημοτικής Αρχής να διερευνηθεί η δυνατότητα  ίδρυσης στην πόλη μας, στην πόλη όπου γεννήθηκε ο Giorgio de Chirico, μουσείου αφιερωμένου στο μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη, με σύμπραξη του Δήμου Βόλου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Ιδρύματος “Giorgio e Isa de Chirico” της Ρώμης.