Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Το «Κοινόν των Μαγνήτων» τίμησε τον Π.Σκοτινιώτη για τη συμβολή του στην προώθηση των κοινών στόχων

Δείπνο προς τιμήν του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη για την καθοριστική συμβολή του στη δημιουργία του Σωματείου τους, πριν από 13 χρόνια, και την ουσιαστική στήριξη που παρείχε στο έργο τους μέχρι σήμερα, παρέθεσαν τα μέλη του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Κοινό των Μαγνήτων», την Πέμπτη στο Ξενία. Τόσο ο νυν Πρόεδρος του «Κοινού» κ.Αχιλλέας Παπαρσένος, όσο και ο πρώην πρόεδρός του  κ.Απόστολος  Ζουπανιώτης και η γραμματέας του κ. Σοφία Ζαφραντζά- Βερμέουλεν, μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη συνεργασία τους με τον Δήμαρχο Βόλου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, για την αμέριστη συμπαράστασή του και την αποτελεσματική αρωγή του στην προώθηση κοινών στόχων.

Η Αργώ γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών

Εκδήλωση, με τίτλο «Η Αργώ γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών», οργανώνει ο Δήμος Βόλου την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ., στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Ειδικότερα, στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση: α) των πρακτικών των δύο Συνεδρίων  με θέμα «Αργοναυτική Εκστρατεία», που έγιναν στο Βόλο και την Τιφλίδα το 2008 και το 2009 αντίστοιχα, με οργάνωση της Ελληνικής και Γεωργιανής  Βουλής  και του Δήμου Βόλου, και β) του βιβλίου του Γιώργου Σούρλα με τίτλο: «Με την Αργώ στην Αρχαία Κολχίδα μετά από 3.500 χρόνια», παρουσιάσεις που έγιναν πρόσφατα και στο πλαίσιο της 2ης Συνδιάσκεψης στη Βουλή (2 Ιουλίου 2014) από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες φιλίας Γεωργίας - Ελλάδας και τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων. 

Ξεφάντωμα με τη «σφραγίδα» της Γιορτής Κρασιού στη Νέα Αγχίαλο από 14 έως 17 Αυγούστου

Γνωστοί καλλιτέχνες, όπως η Γλυκερία, ο Ν.Μακρόπουλος και ο Β.Τερλέγκας, θα δώσουν φέτος το «παρών» στη Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου διασκεδάζοντας τους επισκέπτες με παλιές και νέες επιτυχίες του λαϊκού τραγουδιού. Το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα της Γιορτής συμπληρώνουν οι ντόπιοι καλλιτέχνες Γ.Πάγκαλος και Αϊντα, οι οποίοι έχουν αγαπηθεί από το κοινό για το κέφι που σκορπούν στις εμφανίσεις τους. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται και φέτος από το Δήμο Βόλου και τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα» και τους συλλόγους της περιοχής, από 14 ως 17 Αυγούστου, σ΄ έναν όμορφο χώρο στην παραλία της Νέας Αγχιάλου.