Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Προσλαμβάνονται γιατροί για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου


Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία για την πρόσληψη δύο γιατρών που θα απασχοληθούν στα ΚΑΠΗ του ενιαίου Δήμου Βόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απ. Παντσά.
Η σύμβαση του τελευταίου γιατρού έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου και ήδη είναι έτοιμη η προκήρυξη για την κάλυψη των δυο θέσεων, η οποία θα δημοσιευθεί αμέσως μετά την έγκριση των προσλήψεων από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ. 

Όσον αφορά, δε, το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην συνταγογράφηση των ασφαλιστικών ταμείων και την έναρξη λειτουργίας του νέου φορέα περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ), έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, ώστε  οι γιατροί να μπορούν να συνταγογραφούν και να εξετάζουν τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Άρχισε να αποδίδει καρπούς η συνεργασία για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου


Σαρωτικούς ελέγχους για το παρεμπόριο, στην κεντρική αγορά της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο και στις λαϊκές αγορές, πραγματοποίησαν τον Σεπτέμβριο μικτά κλιμάκια της Δημοτικής και της Λιμενικής Αστυνομίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγες εβδομάδες με πρωτοβουλία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Π.Πελεκάνου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. 

Όπως είναι γνωστό, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αυτή, που έγινε υπό την προεδρία του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη, είχαν καταλήξει σε συμφωνία τριών σημείων, η οποία άρχισε να υλοποιείται από την επόμενη κιόλας μέρα. Ένα από τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί ήταν και η διενέργεια τακτικών ελέγχων από μικτά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών, βάσει συγκεκριμένου προγράμματος που εκδίδεται ανά μήνα από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου. 

«Η πολιτική βούληση σταματά εκεί που παραβιάζεται η νομιμότητα»


Τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση της παρούσας Δημοτικής Αρχής για απόλυτη προσήλωση στην τήρηση της νομιμότητας, επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Βόλου, με αφορμή την εξέλιξη της υπόθεσης που απασχόλησε το τελευταίο διάστημα την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. 
«Όλα τα μέλη της Ομάδας Πλειοψηφίας αντιμετωπίζονται ισότιμα και έχουν την εμπιστοσύνη μας. Όμως το θέμα που προέκυψε, έπρεπε να κλείσει με υπεύθυνη και σαφή τοποθέτηση» τόνισε, κληθείς να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του που φιλοξενήθηκε σήμερα στον τοπικό Τύπο. 

Ερωτηθείς ιδιαίτερα για το σημείο της δήλωσης σύμφωνα με το οποίο ορισμένοι, όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, «αναγορεύουν την «πολιτική βούληση» σε υπέρτατο νόμο», ο κ. Σκοτινιώτης επισήμανε ότι η άποψη αυτή έχει υιοθετηθεί από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και εκπροσώπους φορέων, για αρκετά και σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν τον Δήμο το προηγούμενο διάστημα (π.χ. πληρωμή των εργαζομένων, μονιμοποίηση υπαλλήλων,  Μουσικό Σχολείο κλπ.). «Όμως, η άποψη αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική βούληση σταματά εκεί που παραβιάζεται η νομιμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση θα επικρατήσει η απόλυτη αυθαιρεσία». 

Καθυστερεί η έγκριση των προσλήψεων στο Δημοτικό Ωδείο και τα Κέντρα Νεότητας


H σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση των απαιτούμενων προσλήψεων καθηγητών και επιμορφωτών από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δυσχεραίνει το έργο του Δημοτικού Ωδείου και άλλων εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Βόλου. Η καθυστέρηση οφείλεται στις αλλαγές του συστήματος προσλήψεων, γεγονός που έχει δημιουργήσει πανελλαδικά τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία κυρίως των δημοτικών Ωδείων. 

Η διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ) Δήμου Βόλου πιέζει καθημερινά, προκειμένου να επισπευσθεί η έγκριση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά οι Διευθύνσεις του νέου ΝΠΔΔ. Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί σχετικά αιτήματα προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τα αρμόδια Υπουργεία από τις Επιχειρήσεις των συνενωθέντων Δήμων, πριν τη λύση τους. 

«Εκπτώσεις» στη νομιμότητα δεν συγχωρούνται


Με αφορμή την υπόθεση που απασχόλησε επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Η εξέλιξη της υπόθεσης που απασχόλησε επανειλημμένα την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής επιβεβαιώνει, για μια ακόμη φορά, ότι «εκπτώσεις» στη νομιμότητα δεν συγχωρούνται. Και αυτό αφορά και όσους, όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, αναγορεύουν την «πολιτική βούληση» σε υπέρτατο νόμο. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η αρχή της νομιμότητας αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση που έχει τις ρίζες της στη Γαλλική Επανάσταση. Για μας, η τήρηση της νομιμότητας από όλα τα όργανα και τις υπηρεσίες του Δήμου αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της καθημερινής, επίμονης προσπάθειάς μας για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την  Αυτοδιοίκηση».