Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατία, την πολυφωνική ενημέρωση και τον πολιτισμό

Σε δήλωσή του σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης τονίζει τα ακόλουθα: «Η απόφαση της κυβέρνησης, και μάλιστα με συνοπτικές και αυταρχικές διαδικασίες, για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απόλυση των εργαζομένων σε αυτή, αποτελεί σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία, την πολυφωνική ενημέρωση και τον πολιτισμό. Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μόλις χθες αποδέχθηκε πρότασή μας και εξέδωσε ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση ή συγχώνευση νομικών προσώπων των Δήμων, ιδιαίτερα σε τομείς  παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και διαχείρισης δημόσιων κοινωνικών αγαθών, δεν περιμέναμε ότι η κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει να σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Ηλ.Ξηρακιάς: Η αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος του Δήμου προχωρά με απόλυτη διαφάνεια και διαγωνισμό με αξιολόγηση και όχι με απευθείας ανάθεση

Σε απάντησή του σχετικά με τους ισχυρισμούς της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κ.Ζέττας Μακρή για το έργο αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών κ.Ηλίας Ξηρακιάς επισημαίνει τα ακόλουθα: “Η δημόσια πρόσκληση - ερώτηση της κας Z. Μακρή να ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος του Δήμου, είναι πραγματικά ευπρόσδεκτη, αφού μας δίνει την ευκαιρία να προβάλουμε τις προσπάθειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής να επανεξετάσει και να μειώσει το κόστος λειτουργίας του Δήμου, με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων Υπηρεσιών.

Ο Δήμος Βόλου στις εκδηλώσεις μνήμης για τους σφαγιασθέντες στο Δίστομο

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 218 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας του 1944 στο Δίστομο, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, κ. Π.Πελεκάνος, εκ μέρους του Δήμου Βόλου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας κ. Ι.Πατσαντάρα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, πολιτικών αρχηγών και πλήθους κόσμου που τίμησαν την επέτειο των 69 χρόνων από τη σφαγή των αθώων θυμάτων, μία από τις μεγαλύτερες σφαγές αμάχων στην Ελλάδα από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Προεγγραφές στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο

Ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου και συνεχίζονται κανονικά οι προεγγραφές στο Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βόλου, σε όλες τις ειδικότητες, για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014. Υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σπουδές σε 13 ειδικότητες, χαμηλά δίδακτρα, ουσιαστική επαγγελματική κατάρτιση, επίσημος κρατικός τίτλος σπουδών, υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι τα συστατικά που χαρακτηρίζουν την 27χρονη επιτυχημένη πορεία του ΔΙΕΚ, που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου.