Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Να υπερασπιστούμε τον χαρακτήρα των ΔΕΥΑ ως δημοτικών επιχειρήσεων κοινωφελούς χαρακτήρα

Παρεμβαίνοντας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ), που πραγματοποιήθηκε χθες στις Σέρρες, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης μεταξύ άλλων τόνισε: Το κεντρικό πρόβλημα που πρέπει να θέσει σήμερα η Ένωση των ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ) είναι ότι με τις επιλογές της κυβέρνησης αμφισβητείται πλέον η φυσιογνωμία των επιχειρήσεων, όπως αυτή αποτυπώνεται στον ιδρυτικό τους νόμο. Αμφισβητείται, δηλαδή, ένα θεσμικό πλαίσιο, που παρά τις ατέλειες, τα προβλήματα και τα κενά, βοήθησε τις ΔΕΥΑ όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργήσουν με ευελιξία και αποτελεσματικότητα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Πέφτει η αυλαία των εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής»

Ολοκληρώνονται αύριο Σάββατο οι εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής» που πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά στο Βόλο από την ομάδα “Plenty Projects” και τα Δήμο Βόλου - Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε., σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου με τη συμμετοχή 150 και πλέον καλλιτεχνών, πραγματοποιήθηκαν σε 14 διαφορετικά σημεία της πόλης με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή των πολιτών. Ανοικτοί χώροι και πεζόδρομοι πλημμύρισαν με ήχους και μουσικές και κατακλύσθηκαν από το μουσικόφιλο κοινό όλων των ηλικιών.

Εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στη Νέα Αγχίαλο

Εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Νέα Αγχίαλο και συγκεκριμένα στο χώρο του παλιού Τελωνείου που βρίσκεται στην παραλία. Οι εκθέσεις διοργανώνονται από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, σε μια προσπάθεια να στηριχθεί το δημιουργικό δυναμικό της περιοχής. Ειδικότερα, η διοργάνωση των εκθέσεων εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να προωθηθεί η πολιτιστική δραστηριότητα εντός του Δήμου, να υπάρξει αλληλογνωριμία των ντόπιων καλλιτεχνών μεταξύ τους και γνωριμία με το κοινό, αλλά και να μυηθούν οι νέοι της Νέας Αγχιάλου και της ευρύτερης περιοχής στις εικαστικές τέχνες και δημιουργίες.

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» στο αμφιθέατρο της Νέας Αγχιάλου

Μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, τη σπαρταριστή κωμωδία του διδύμου Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Τα Μωρά τα Φέρνει ο Πελαργός»  επέλεξε να ανεβάσει για το καλοκαίρι του 2013 η Θεατρική Ομάδα της Νέας Αγχιάλου. Η Ομάδα ιδρύθηκε το 2002 και προχωρά δυναμικά στον 11ο χρόνο συνεχούς παρουσίας της στον ντόπιο καλλιτεχνικό χώρο, φιλοδοξώντας να αποτελέσει εστία έκφρασης του ταλέντου, της δημιουργικής φαντασίας και του ενθουσιασμού των νέων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου.

Το ΔΙΕΚ παρουσίασε δουλειές χειροτεχνών του Βόλου σε ευρωπαϊκή συνάντηση στην Πορτογαλία

Ένα  ξεχωριστό project, το “Regio Crafts” (Regional cooperation for Crafts development), υλοποιείται από πέρυσι στην Ευρώπη με στόχο την ανάπτυξη, την προώθηση και την ανταλλαγή γνώσης πάνω στην χειροτεχνία, καθώς και την εξεύρεση τρόπων με τους οποίους θα μπορούσε να «συνδυαστεί» με το  design έτσι ώστε να προκύψουν καινοτόμα προϊόντα!