Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τη διαδρομή της Αργοναυτικής Εκστρατείας

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με αντικείμενο την προώθηση θεμάτων για την ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού, ως μία από τις πλέον δυναμικές προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στο Δήμο Βόλου, με βάση τη φυσιογνωμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Συγκεκριμένα, έγινε μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για το κατά πόσο θα μπορούσε να προταθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο χαρακτηρισμός ως πολιτιστικής διαδρομής, της διαδρομής από το Βόλο στο Πότι της Γεωργίας και στο Σότσι της Ρωσίας, που σύμφωνα με τη μυθολογία αποτελεί τη διαδρομή της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Η πρόταση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προοπτικής αναθέρμανσης των σχέσεων του Δήμου Βόλου με το Σότσι, με το οποίο υπάρχει συμφωνία αδελφοποίησης που όμως δεν έχει ενεργοποιηθεί μέχρι τώρα.

Ενδιαφέρον σε Πορταριά-Μακρινίτσα για τη σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης

Όλο και περισσότεροι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς και Μακρινίτσας απευθύνονται καθημερινά στη ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, έπειτα από τη νέα παράταση που δόθηκε, έως 31 Οκτωβρίου 2013, αλλά και την απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης να γίνει με εργολαβία της ΔΕΥΑΜΒ η κατασκευή των φρεατίων σύνδεσης. Το γεγονός αυτό, άλλωστε, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, αφού έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του ποσού που αναλογεί σε κάθε υπόχρεο, το οποίο, μάλιστα, θα μπορεί να εξοφληθεί σε επτά (7) τριμηνιαίες δόσεις.

Ο Δήμος Βόλου σε ημερίδα της ΚΕΔΕ για την αξιολόγηση των δομών

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ.Νατάσα Οικονόμου, εκπροσώπησε το Δήμο Βόλου στη σημερινή ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με θέμα «Η αξιολόγηση των Δήμων ως εργαλείο βελτίωσης της αποδοτικότητας και των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τη σημασία της αξιολόγησης στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού των δομών και υπηρεσιών των Δήμων, τα μεθοδολογικά βήματα και τις προδιαγραφές των ομάδων της αξιολόγησης.

Έντονος προβληματισμός για τις καθαρίστριες των σχολείων

Το πρόβλημα που προκύπτει από την καθυστέρηση ανανέωσης των συμβάσεων των καθαριστών-καθαριστριών των σχολείων για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014, απασχολεί έντονα τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βόλου. Η Πρόεδρος της ΔΕΠ κ.Σ.Μπαρτζιώκα χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες του προσωπικού και γενικότερα της σχολικής κοινότητας, υπενθυμίζοντας ότι, εκτός των άλλων ενεργειών οι οποίες έχουν γίνει από το Δήμο Βόλου, το θέμα τέθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη πριν από λίγες ημέρες, προκειμένου το προσωπικό να είναι έγκαιρα στη θέση του για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.