Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Διάλογος για τη βελτίωση της καθαριότητας και του πρασίνου στην εμπορική αγορά Βόλου

Θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της εμπορικής αγοράς και την εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της πόλης στους επισκέπτες, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χ. Τσαμπάζης με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Τσέλιο και τα μέλη της νεοεκλεγείσας διοίκησης, με τη συμμετοχή και του ιδιαίτερου γραμματέα του Δημάρχου Σ. Κυριάκου.
Η συζήτηση εστιάστηκε στο θέμα της καθαριότητας και της αμοιβαίας συνεργασίας που πρέπει να έχουν Δήμος Βόλου και Εμπορικός Σύλλογος, προκειμένου από κοινού να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πόλη, τους πολίτες και τους επισκέπτες της καλοκαιρινής περιόδου.

Καλής ποιότητας το νερό στο Βόλο και τον Ιούνιο

Με καλής ποιότητας νερό υδροδοτήθηκε το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ.
Αναλυτικά, για την υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου κατά τον Ιούνιο, παρήχθησαν 1.187.435 κυβικά μέτρα νερού εκ των οποίων τα 706.449 κυβικά, ποσοστό 59,5%, ήταν πηγαία. Κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα ελήφθησαν 39 δείγματα και πραγματοποιήθηκαν 348 αναλύσεις. Όλες οι παράμετροι που αναλύθηκαν ήταν εντός των ορίων της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι τιμές ήταν πολύ μικρότερες  των παραμετρικών.
Σε ένα μεμονωμένο δείγμα, στο οποίο η συγκέντρωση σιδήρου ήταν άνω της παραμετρικής τιμής και παρουσίασε ίχνη υπολειμματικού χλωρίου, το πρόβλημα εντοπίστηκε στο εσωτερικό δίκτυο και ενημερώθηκε προφορικά ο καταναλωτής.  Οι συγκεντρώσεις  των  χλωριόντων  κυμάνθηκαν   από  11-136 .mg / λίτρο και της σκληρότητας από 11- 26,2 (27,8 στα Μελισσιάτικα)  γαλλικούς βαθμούς.
Από 01-13   Ιουλίου  οι συγκεντρώσεις  των  χλωριόντων  κυμάνθηκαν   από 7-183  mg / λίτρο και της σκληρότητας από 11,4- 33  (37,6 στα Μελισσιάτικα)  γαλλικούς βαθμούς.