Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συγκίνηση και τιμή στην τελετή παράδοσης έργων του Παλαιολόγου Θεολόγου στο Δήμο Βόλου

Κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής και λιτής τελετής, όπως άλλωστε ταιριάζει στον τρόπο ζωής και δημιουργίας του Παλαιολόγου Θεολόγου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου η παράδοση - παραλαβή 35 έργων ζωγραφικής που απαρτίζουν τη δωρεά του διακεκριμένου εικαστικού προς το Δήμο Βόλου, παρουσία ομοτέχνων του και αρκετών φιλότεχνων της πόλης.

Π.Σκοτινιώτης: Όχι στη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου

Την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του  Νοσοκομείου Βόλου σε ιατρικό προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της παρεχόμενης νοσοκομειακής περίθαλψης, μεταφέρει με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το Νοσοκομείο του Βόλου εξυπηρετεί όχι μόνο τους μονίμους κατοίκους του Νομού Μαγνησίας, αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, με δεδομένη την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής (Βόλος, Πήλιο, νησιά των Βορείων Σποράδων κλπ).

Οκτώ ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Βόλου

Από τον ερχόμενο Σάββατο 1η Ιουνίου «πιάνουν δουλειά» οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου Βόλου, όπως προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση που υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Πάνος Σκοτινώτης με τον εκπρόσωπο της επιχείρησης «Γιοβανίδης Νικόλαος – Σχολή Ναυαγοσωστικής – Ε.Ν.ΑΚ.», που ανέλαβε τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου για το χρονικό διάστημα έως και 31 Αυγούστου 2013. Ο ανάδοχος προέκυψε από ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό, σύμφωνα με τους όρους διακήρυξης και τεχνικών προδιαγραφών που εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Οι υποχρεώσεις του αφορούν τη ναυαγοσωστική κάλυψη επτά παραλιών του Δήμου Βόλου με 8 ναυαγοσώστες.

Νέα πανευρωπαϊκή διάκριση για το ΔΙΕΚ Βόλου

Στο 21o συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας (P.L.E.) που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας το διάστημα 15-19 Μαΐου 2013 συμμετείχε το Τμήμα Κοσμήματος του Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Βόλου, το οποίο αποτελεί δομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Το ΔΙΕΚ εκπροσωπήθηκε από τη Λέτα Αργυράκου, καθηγήτρια του Τμήματος Κοσμήματος, και τις  σπουδάστριες του 2ου έτους του ιδίου τμήματος Ξανθούλα Δούκα, Αγγελική Καζή και Μάγδα Αργύρη.