Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Π.Σκοτινιώτη με εκπροσώπους εργαζομένων στα «πεντάμηνα»

Αντιπροσωπεία της μερίδας εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που κρατούν επί πέντε μέρες αποκλεισμένο το Δημαρχείο, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και την Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ κ. Νατάσα Οικονόμου, με αίτημα να μην καταγγελθούν οι συμβάσεις εργασίας τους, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ «η αδικαιολόγητη απουσία πέραν των πέντε (5) συνεχών ημερών, θεωρείται ως καταγγελία της εργασιακής σχέσης εκ μέρους του ωφελουμένου».

Άμεσα μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου

Οι προτεραιότητες για την επίλυση προβλημάτων στους τομείς της καθημερινότητας, συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, με τον Δήμαρχο κ.Πάνο Σκοτινιώτη να υπογραμμίζει προς τους Αντιδημάρχους την ανάγκη να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια ώστε, μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, να αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και μέχρι το Πάσχα να έχει βελτιωθεί η εικόνα της πόλης.

Διάσταση απόψεων ΚΕΔΕ και Υπουργού Ναυτιλίας για το νομοσχέδιο για τα λιμάνια

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ,  κατά την οποία συζητήθηκαν  με τον υπουργό Ναυτιλίας και  Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου που αφορούν το μέλλον και τον τρόπο λειτουργίας των εθνικών και περιφερειακών λιμανιών της χώρας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης.  Προηγήθηκε συνάντηση δημάρχων από πόλεις οι οποίες διαθέτουν λιμάνια, ιδιαίτερα μεγάλα λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή ανωνύμων εταιριών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι θέσεις της ΚΕΔΕ για το νομοσχέδιο.

Σχέσεις συνεργασίας εγκαινιάζουν Δήμος Βόλου και Πρεσβεία της Ινδονησίας

Σε συνέχεια των επαφών του Δημάρχου Βόλου κ.Πάνου Σκοτινιώτη με το νέο Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Benny Bahahadewa, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη επίσκεψη στελεχών της Ινδονησιακής Πρεσβείας στο Βόλο με αντικείμενο συζήτησης τις πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στην Πρεσβεία και την πόλη του Βόλου, καθώς και την έναρξη συνεργασίας του Δήμου Βόλου με το εμπορικό τμήμα της Πρεσβείας, προκειμένου τοπικά προϊόντα του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής να προωθηθούν προς την αγορά της Ινδονησίας, που είναι η 4η χώρα σε πληθυσμό παγκοσμίως. 

Η όπερα «Maria Stuarda» του Donizetti στο Αχίλλειο

Με το αριστουργηματικό έργο του Donizetti «Maria Stuarda» συνεχίζεται το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, στις 19.55, στο Αχίλλειο, το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD». Το πρόγραμμα αναμετάδοσης, που απαίτησε ειδικό εξοπλισμό, παρουσιάζεται στο κοινό του Βόλου στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα του «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού - Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.

Με μεγάλη προσέλευση κοινού συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Μιας Πεντάρας Νιάτα»

Με κατάμεστο το θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή η παράσταση του έργου «Μιας Πεντάρας Νιάτα» που παρουσιάζει το ΔηΠεΘε Βόλου από το Δεκέμβριο του 2012. Στη συγκεκριμένη παράσταση της 13ης Ιανουαρίου, μετά από χρόνια,  παρουσιάστηκε το φαινόμενο της πλήρους κάλυψης των θέσεων του θεάτρου, σε έργο που διανύει ήδη την έκτη εβδομάδα παραστάσεων. Από την εποχή της οικονομικής ευμάρειας είχε να πραγματοποιηθεί κάτι ανάλογο και το παράδοξο είναι ότι αυτό συνέβη, σε ένα έργο που παρουσιάζει την οικονομική ανέχεια σε όλο της το «μεγαλείο»…