Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Ο Δήμος Βόλου προσπαθεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην τόνωση της απασχόλησης

Στις πρωτοβουλίες που έλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, προτάσσοντας την προσπάθεια αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, χάρις στην οποία ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ αποτελούν σήμερα τον μεγαλύτερο επενδυτή στο Νομό Μαγνησίας, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης στο χαιρετισμό του κατά τη σημερινή ενημερωτική εκδήλωση για τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης που οργάνωσε ο Δήμος Βόλου υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Επανέρχεται ο Δήμος Βόλου στην πρόταση για πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Την ανάγκη να εξαντληθεί κάθε μέσο πίεσης από το σύνολο των τοπικών φορέων, ώστε ο Δήμος Βόλου να συμπεριληφθεί στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, επανερχόμενος στην πρόταση που είχε διατυπώσει προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.Γιάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό κ.Βασ.Κεγκέρογλου, από τις 12 κιόλας Ιουνίου, πρώτη ημέρα εξαγγελίας του μέτρου για δυο αρχικά Δήμους της χώρας.

Ηλ.Ξηρακιάς: Άλλα θα περιμέναμε να πουν για τη θητεία τους στη ΔΕΥΑΜΒ

Απαντώντας σε χθεσινή κοινή δήλωση του πρώην Δημάρχου Βόλου Κ.Μήτρου και του πρώην Αντιδημάρχου Π.Μαρκάκη για το θέμα της μελέτης διαχείρισης υδάτινου δυναμικού, ο  Αντιδήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ κ.Ηλίας Ξηρακιάς τονίζει τα ακόλουθα: «Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο κοινή δήλωση του πρώην Δημάρχου Βόλου Κ.Μήτρου και του πρώην Αντιδημάρχου Π.Μαρκάκη, με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που παρατηρείται φέτος και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, στην οποία κατηγορούν τη σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ότι δήθεν αγνόησε το σημαντικό έργο τους και δεν αξιοποίησε έτοιμες μελέτες που άφησαν «στα συρτάρια» της Επιχείρησης στις 31-12-2006. Υπάρχει καταρχάς μια πρώτη απορία για το χρόνο που εκδηλώθηκε αυτή η πρωτοβουλία τους, αφού από τότε (31-12-2006) υπήρξε συνέχεια στο Δήμο και συγκεκριμένα μεσολάβησε μια ολόκληρη θητεία του κ. Βούλγαρη (με παράταση μάλιστα 6 μηνών στη ΔΕΥΑΜΒ), με τους ίδιους ως μείζονα μειοψηφία. Τα ερωτήματα είναι πολλά:

Γιορτές Λουκάνικου στις Σταγιάτες και Πεπονιού στο Διμήνι

H   «Γιορτή Λουκάνικου» θα γιορταστεί και φέτος στις Σταγιάτες, το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ, με γλέντι, χορό και μνήμες γεμάτες γεύσεις από το προϊόν, που μαζί με το νερό, αποτελούσαν σύμβολα της ευρύτερης περιοχής. Η Γιορτή Λουκάνικου, που πραγματοποιείται στις Σταγιάτες για 15η χρονιά, διοργανώνεται από το Δήμο Βόλου - Δημοτική Ενότητα Πορταριάς και την Τοπική Κοινότητα Σταγιατών, σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άγιος Σεραφείμ». Στους επισκέπτες θα προσφερθούν και φέτος δωρεάν λουκάνικα από την οικογενειακή επιχείρηση «Στράκα» που δραστηριοποιείται για έναν και πλέον αιώνα. Τα λουκάνικα Σταγιατών ήταν φημισμένα για την ποιότητα και τη γεύση τους και πασίγνωστα σε όλη την Ελλάδα από τα μέσα του 18ου αιώνα. Ήταν το κύριο προϊόν παραγωγής, καθώς δεν υπήρχε οικογένεια στο χωριό που να μη δραστηριοποιείται στην παραγωγή λουκάνικου.