Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Βόλου, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο πρώην Δημαρχείο Ιωλκού, η εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχου για τη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη νέα κανονιστική απόφαση διαμορφώθηκε έπειτα από διάλογο που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και από αύριο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία και θα γνωμοδοτήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης.

Οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την ανάπτυξη του εθελοντισμού

Την ενθάρρυνση του εθελοντισμού και τη δημιουργία Μητρώου Εθελοντών, οι οποίοι μεμονωμένα ή σε ομάδες θα αξιοποιηθούν σε συγκεκριμένες δράσεις του δημοτικού έργου, προωθεί η Δημοτική Αρχή Βόλου, στο πλαίσιο και της προεκλογικής της δέσμευσης για τη διαμόρφωση ενός κινήματος εθελοντισμού στις τοπικές υποθέσεις.
Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των ήδη δραστήριων εθελοντικών οργανώσεων οι οποίες επί χρόνια προσφέρουν σημαντικότατο έργο και ταυτόχρονα η ενεργοποίηση και άλλων πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο τους, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

«Ομπρέλα» κοινωνικής αλληλεγγύης από τον Δήμο Βόλου

Πρωτοβουλία για τον συντονισμό και την καλύτερη αξιοποίηση των κοινωνικών δομών της περιοχής, προς όφελος των συμπολιτών που έχουν ανάγκη της βοήθειάς τους αλλά συχνά δεν γνωρίζουν τον τρόπο πρόσβασης σε αυτές, αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή Βόλου.
Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου όπου αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ένας πλήρης και αναλυτικός «χάρτης» με όλες τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής παρέμβασης, στις οποίες θα προσανατολίζονται οι πολίτες ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καλώντας δωρεάν σε ειδική τηλεφωνική γραμμή που θα λειτουργήσει σύντομα ο Δήμος.