Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ

Σε αναστολή της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου σήμερα  Τετάρτη 12 και αύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αξιώνοντας να μπει φρένο στην οικονομική κατάρρευση των Δήμων, αφού τίθενται πλέον σε κίνδυνο η λειτουργία των κοινωνικών τους δομών και η ποιότητα  ζωής των πολιτών. Για τη δραματική κατάσταση στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο Δήμο ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, κατά τη διάρκεια μαζικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Πόλος έλξης το Κολυμβητήριο του Βόλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Νεανίδων

Η παρουσία του κόσμου και η καθοριστική συμβολή των εθελοντών  κυριάρχησαν στη σημερινή πρώτη ημέρα του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, που διεξάγεται στο Βόλο, στρέφοντας όλα τα βλέμματα των ανθρώπων του ναυταθλητισμού στην Ελλάδα και την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Στο Εθνικό Κολυμβητήριο Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» ξεκίνησαν σήμερα οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με τους προκριματικούς στο ντουέτο το πρωί και το απόγευμα με τους προκριματικούς στο ομαδικό.

Επιτροπή φορέων θα εξετάσει τις λύσεις για τη χωροθέτηση Δικαστικού Μεγάρου

Με έγγραφο που απέστειλε σήμερα στο ΤΕΕ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Χωροταξίας και Πολεοδομίας), ο Αντιδήμαρχος Πολεδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Μόσχος καλεί τους συγκεκριμένους φορείς να ορίσουν εκπρόσωπό τους, ο οποίος θα συμμετέχει σε ειδική επιτροπή εξέτασης των λύσεων που έχουν προταθεί για την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα με την μεθοδολογία που ακολούθησε για το ίδιο θέμα η πόλη της Καβάλας.

Εξελίξεις στις πολεοδομικές μελέτες Κριθαριάς και Μαράθου

Ξεμπλοκάρουν επιτέλους, έπειτα από επίμονες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, οι δύο πολεοδομικές μελέτες των περιοχών Κριθαριάς και Μαράθου, οι οποίες επί χρόνια βρίσκονταν «ξεχασμένες» στις Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Ν.Μόσχο, «η τρέχουσα χρονική περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας τεράστιος πολεοδομικός σχεδιασμός, για το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου».

On line καταγράφονται οι κινήσεις των απορριμματοφόρων του Δήμου Βόλου

Σημαντικό εργαλείο στην υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας αποτελεί το σύστημα εντοπισμού και παρακολούθησης του στόλου απορριμματοφόρων του Δήμου Βόλου που έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2011. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης και παρακολούθησης της κίνησης των οχημάτων, το οποίο τοποθετήθηκε με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χ.Τσαμπάζη, «το σύστημα αυτό αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για την on line διαχείριση, παρακολούθηση και ασφάλεια των 47 οχημάτων του στόλου, σε πραγματικό χρόνο, καθώς η υπηρεσία είναι προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή από το γραφείο ή το κινητό τηλέφωνο».

Π.Σκοτινιώτης: Δεν υπάρχει μόνο ο Βόλος του ζόφου και της καταχνιάς, αλλά και ο Βόλος της δημιουργίας και της ελπίδας

Το μήνυμα ότι «ο Βόλος, ακόμη και σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας εποχή, στέκεται όρθιος, πάντοτε παρών στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα  και πάντοτε έτοιμος να ανταποκριθεί, τόσο από πλευράς υποδομών και εγκαταστάσεων, όσο και οργανωτικά, σε κάθε μεγάλη αθλητική πρόκληση», απηύθυνε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του βράδυ στην παραλία του Βόλου, τονίζοντας με έμφαση πως «δεν υπάρχει μόνο ο Βόλος του ζόφου και της καταχνιάς, αλλά υπάρχει και ο Βόλος της δημιουργίας και της ελπίδας».

Εντυπωσιακό θέαμα με αισιόδοξα μηνύματα στην Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, το βράδυ της Τρίτης, η Τελετή Έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας FINA, του Προέδρου και στελεχών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, του Δημάρχου Βόλου, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου, που υποδέχθηκαν τους αθλητές των εθνικών ομάδων 34 χωρών από τις 5 ηπείρους.