Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Π.Σκοτινιώτης : Μη δυναμιτίζετε τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δήμοι

Την πεποίθηση ότι στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, την ερχόμενη βδομάδα, θα εκφραστεί η αποφασιστικότητα των αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να υπερασπιστούν τις πολύτιμες υπηρεσίες που οι Δήμοι προσφέρουν σε κάθε τοπική κοινωνία και τη μεγάλη συμβολή των Δήμων στην εθνική προσπάθεια, εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε δήλωσή του ενάντια στην προοπτική κατάργησης Νομικών Προσώπων των Δήμων, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι η υπεράσπιση των Δήμων θα πρέπει να αποτελέσει, πρώτα και κύρια, υπόθεση της κάθε τοπικής  κοινωνίας. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Δημάρχου έχει ως εξής: "Δυστυχώς, παρά την αρχική κυβερνητική διάψευση αλλά και τις διαβεβαιώσεις που μεταφέρθηκαν ακόμη και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, φαίνεται πως η κυβέρνηση επιμένει  σε περαιτέρω καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των Δήμων και σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων σε αυτά.

Ο ζωγράφος Παλαιολόγος Θεολόγου δωρίζει σημαντικό μέρος των έργων του στο Δήμο Βόλου

Μια λιτή τελετή παράδοσης και παραλαβής των πινάκων ζωγραφικής που απαρτίζουν τη δωρεά του βολιώτη ζωγράφου κ.Παλαιολόγου Θεολόγου προς τον Δήμο Βόλου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Πρόκειται για μέρος της συλλογής του διακεκριμένου συμπολίτη καλλιτέχνη, ο οποίος, προ καιρού, γνωστοποίησε στον Δήμαρχο Βόλου την πρόθεσή του να δωρίσει στο Δήμο Βόλου 35 πίνακες ζωγραφικής, μεγάλων διαστάσεων, με τον όρο να εκτεθούν στη Ν. Ιωνία.

Αναβιώνουν τα ανθεστήρια στα Κάτω Λεχώνια

Μνήμες από τη δεκαετία του ’60 θα  ξαναζήσουν οι Βολιώτες με την αναβίωση των ανθεστηρίων στα Κάτω Λεχώνια, την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου στις 7.30 το βράδυ. Την περασμένη Τετάρτη ολοκληρώθηκαν στο πρώην Δημαρχείο Αγριάς οι συναντήσεις για την οργανωτική προετοιμασία της εκδήλωσης.