Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Π.Σκοτινιώτης: Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας

«H επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αποτελεί βασικό πυλώνα του Προγράμματός μας για την επόμενη δημοτική περίοδο». Αυτό δήλωσε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο Θαν.Παπαδημόπουλο και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ως επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Ο κ.Σκοτινιώτης, αφού υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στο Δήμου Βόλου και το Εργατικό Κέντρο κατά την προηγούμενη τριετία, διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με σκοπό την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας. 

«Ο Βόλος και η Μαγνησία, λόγω της ιδιαίτερης παραγωγικής τους φυσιογνωμίας, έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την ανεργία. Ως Δημοτική Αρχή θέσαμε το πρόβλημα της ανεργίας στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αποτέλεσε βασικό άξονα όλων των πολιτικών μας και υπηρετήσαμε το στόχο αυτό τόσο με πολιτικές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης (παθητικές), όσο και με πολιτικές απασχόλησης (ενεργητικές)», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης και εξήγησε ότι τα τρία τελευταία χρόνια ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ αφενός εξασφάλισαν χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για έργα που δημιούργησαν θέσεις εργασίας,   αφετέρου ο Δήμος έδωσε έμφαση στη λειτουργία και ενίσχυση των δομών στήριξης της τοπικής κοινωνίας. 

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία για την εκπόνηση ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης και Απασχόλησης, σε συνεργασία με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο, με σκοπό την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την πρωτοποριακή λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Απασχόλησης, που βοήθησε αρκετούς συμπολίτες είτε να βρουν δουλειά, είτε να επιλέξουν επαγγελματικό προσανατολισμό. 

«Τώρα, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα, εξαντλώντας κάθε περιθώριο που έχουμε από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, στη βάση της αρχής που υιοθετήσαμε, πως “ό,τι δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται”, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις οδυνηρές συνέπειες της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στο Βόλο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.Σκοτινιώτης και αναφέρθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που προβλέπονται από το Πρόγραμμα του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπρσοτά», όπως: α) η προσέλκυση και στήριξη νέων επενδύσεων, εφαρμόζοντας Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και επενδυτών, β) η δημιουργία Τοπικού Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας για την ενίσχυση νέων επιχειρηματιών στο χώρο της αλληλέγγυας οικονομίας, γ) η αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης (ανάπτυξη Κοιν.Σ.Επ. σε ακίνητα του Δήμου, παραχώρηση εκτάσεων σε ανέργους για καλλιέργεια), δ) η στήριξη του τουρισμού και της βιομηχανίας και η εκπόνηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, με έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας, στην παραγωγή και προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: