Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ξεμπλοκάρει το έργο του «Πολυδύναμου Κέντρου Δυτικών Συνοικιών»

Στη δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 100.000€ με σκοπό την αποπεράτωση και λειτουργία του «Πολυδύναμου Κέντρο Δυτικών Συνοικιών» στη Νέα Ιωνία (περιοχή ΜΕΤΚΑ), προχωρούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2013 και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από τα τακτικά έσοδα του Δήμου. Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη δέσμευση είχε ανακοινωθεί από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολο Παντσά, στους εκπροσώπους του Β’ ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, την περασμένη Δευτέρα, παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτη Λαμπρινίδη ο σχεδιασμός του Δήμου για το έργο και σήμερα, στην αίθουσα του Β’ ΚΑΠΗ, παρουσία των μελών του, έγινε από τον κ. Λαμπρινίδη αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση και τις προοπτικές του έργου.

Ενημέρωση των δημοτών για τον Κανονισμό Λειτουργίας των Κοιμητηρίων

Ενημερωτικό φυλλάδιο για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Κοιμητηρίων, διανέμει από σήμερα στους πολίτες η Διεύθυνση Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου, προκειμένου όσοι επισκέπτονται τα κοιμητήρια να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους σε σχέση με τη λειτουργία των χώρων. Τα κοιμητήρια που ανήκουν στην ευθύνη της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων είναι: Νέο Κοιμητήριο στη θέση «Κούκος», Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων, Γλαφυρών και Ταξιαρχών. Στο τελευταίο, ως γνωστόν, πραγματοποιούνται μόνο εκταφές και οστεοφύλαξη.

"Καρναβάλι του Κόσμου 2013. Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία": Ετοιμάζονται πυρετωδώς οι ομάδες καρναβαλιστών

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις “Καρναβάλι του Κόσμου 2013. Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία”, που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου για τη φετινή Αποκριά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, Σχολείων,  Σχολών Χορού και εθελοντικών οργανώσεων της πόλης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι φιλοξενούμενες ομάδες καλλιτεχνών, κυρίως από την Ινδονησία, αλλά και από την Κούβα και τη Βραζιλία, που θα αποδώσουν το κλίμα των ημερών παρουσιάζοντας καλλιτεχνικά δρώμενα σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους.