Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Σοβαρά ερωτήματα γεννά η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Τις νομικές και πολιτικές του απόψεις για τις σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, διατύπωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης σε σημερινή συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και στον δημοσιογράφο Τάκη Καμπύλη. Ο κ.Σκοτινιώτης αμφισβήτησε την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εξηγώντας ότι το έγκλημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη, είναι διαρκές και επομένως υπάρχει πιθανότητα διάπραξης και άλλων εγκλημάτων, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα ανήκουν στη διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ.Σκοτινιώτης επισημαίνει τον κίνδυνο τυχόν άστοχοι χειρισμοί στην υπόθεση να καταστήσουν την εγκληματική αυτή οργάνωση κεντρικό παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων, ενώ χαιρετίζει την ώριμη και υπεύθυνη στάση που επέδειξαν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αυξητική τάση αρσενικού στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ,  στο πλαίσιο της συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού για την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στο δίκτυο ύδρευσης, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: «Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, από τις τακτικές δειγματοληψίες που διενεργεί η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση χλωριώντων  στο  δίκτυο της Αγριάς. Η  ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η αυξημένη συγκέντρωση χλωριώντων  έχει επιπτώσεις και σε άλλες ελεγχόμενες παραμέτρους, προχώρησε σε συστηματική δειγματοληψία. Από τις μετρήσεις διαπιστώθηκε αυξητική τάση σε αρσενικό στο δίκτυο, μέσα όμως στα επιτρεπόμενα όρια. Η αυξητική τάση οφείλεται κυρίως στη μεγάλη γεώτρηση στο «Τρύπιο Λιθάρι».  

Κατεδάφιση κτιρίου στο Π.Λιμεναρχείο για την απελευθέρωση κοινόχρηστου χώρου

Υλοποιήθηκε σήμερα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου η κατεδάφιση των κοινόχρηστων τουαλετών στην πλατεία της οδού Κροκίου, που βρίσκεται στη συνοικία Παλαιού Λιμεναρχείου. Με την κατεδάφιση αυτή απελευθερώνεται ένας σημαντικός κοινόχρηστος χώρος σε μια περιοχή που λόγω και των δεκάδων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελεί πόλο διασκέδασης και αναψυχής. Επιπλέον, βελτιώνεται  η αισθητική της περιοχής και του αστικού τοπίου, ενώ απαλείφεται μια σοβαρή πηγή ρύπανσης για τους περαστικούς και τους μόνιμους κατοίκους.

Απ.Παντσάς: Ας υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο!

Έκκληση στους δημότες να ενισχύσουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την καλλιέργεια φιλοζωϊκής συνείδησης, υιοθετώντας ένα από τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο δημοτικό Καταφύγιο Αδεσπότων, απευθύνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.Απόστολος Παντσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου. «Χωρίς να αγνοούμε τις δυσκολίες των καιρών που διανύουμε, είναι αναγκαίο να επιβεβαιώσουμε σαν κοινωνία το πολιτιστικό μας επίπεδο και να φτάσουμε κάποια μέρα να γιορτάσουμε χωρίς αδέσποτα ζώα, χωρίς ζώα εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Παντσάς σε σχετική δήλωσή του.

Εκδήλωση για την τρίτη ηλικία στη Νέα Αγχίαλο

Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος Νέας Αγχιάλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εργαζόμενες του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων. Η εκδήλωση αφορούσε την παρουσίαση της παράστασης «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός», σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη.