Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ανησυχία για το ενδεχόμενο μείωσης των κλινών στο Νοσοκομείο Βόλου

Σειρά επαφών με τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Π. Μοσχοντζόπουλο και την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Σιώμου, είχε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Παρέμβασης, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, με θέμα συζήτησης το πρόβλημα που φαίνεται ότι προκύπτει για το Νοσοκομείο Βόλου με τη σημαντική μείωση κλινών.
Συγκεκριμένα, η διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου να μειώσει κατά 115 τις κλίνες που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη και κατά 16 τις σημερινές κλίνες, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία με το φόβο να προκληθεί υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών δευτεροβάθμιας περίθαλψης στη Μαγνησία.

Ανάπλαση του οικοπέδου της Βαμβακουργίας με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο»

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη συμβολή του «Πράσινου Ταμείου» στη χρηματοδότηση της ανάπλασης του οικοπέδου της πρώην κλωστοϋφαντουργίας «Βαμβακουργία Βόλου Α.Ε., καταθέτει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης με επιστολή του στη Γενική Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μαρία Καλτσά, σε συνέχεια των όσων συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο ΥΠΕΚΑ, υπό την προεδρία της τέως Υπουργού κ. Τίνας Μπρμπίλη. Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον Πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου» κ. Κωνσταντίνο Σερράο.