Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση-του Πάνου Σκοτινιώτη, Δημάρχου Βόλου*

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα θέμα μείζονος σημασίας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες και το ζοφερό περιβάλλον της κρίσης.Και τούτο γιατί η  κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική. Είναι κρίση   πολύμορφη: πολιτική, οικονομική, κοινωνική. Αλλά και κρίση ηθική. Κακά τα ψέματα: η έξοδός μας από την κρίση δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς την αντιμετώπιση της αδιαφάνειας και της διαφθοράς. Χωρίς, επιτέλους, να λογαριαστούμε ως κοινωνία με τα φαινόμενα αυτά. Όπως έλεγε ο αείμνηστος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Δημήτρης Τσάτσος, το θέμα της διαφάνειας είναι  καίριο για κάθε δημοκρατική οργάνωση εξουσίας. Άρα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Βόλος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» και «Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας», στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δυο σημαντικά θέματα, τα οποία εντάσσονται στους τομείς του πολιτισμού και του περιβάλλοντος που η Δημοτική Αρχή Βόλου θέτει στην κορυφή των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της πόλης, θα απασχολήσουν την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Παρασκευή. Πρόκειται για τη λήψη καταρχήν απόφασης να κινηθεί η διαδικασία για τη διεκδίκηση από το Βόλο του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης  2021, και για την έγκριση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας, το οποίο εκπονήθηκε από την ΑΝΕΒΟ στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν για το Δήμο Βόλου από την υπογραφή του Συμφώνου Δημάρχων για την κλιματική αλλαγή.

Μεταστεγάζεται το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σε νέο χώρο μεταστεγάζεται εντός των επόμενων ημερών το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του προς όφελος των εκατοντάδων συμπολιτών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των δικαιούχων. Η δομή θα μεταφερθεί στους χώρους όπου λειτουργούσαν τα εργαστήρια του πρώην Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, στο αθλητικό κέντρο Καραγάτς, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Κύπρου.

Εκδηλώσεις σε σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Εκδηλώσεις ενημέρωσης για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, διοργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟΣΠΠΑ) του Δήμου Βόλου, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), η οποία διοργανώνεται φέτος για ενδέκατη συνεχή χρονιά από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ελλάδα, διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.