Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για την Πράξη Εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σωκράτη Αλεξιάδη είχαν σήμερα η Υφυπουργός Υγείας κ.Ζέττα  Μακρή, και ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης, με αντικείμενο την Πράξη Εφαρμογής της συνοικίας Αγ. Παρασκευής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ.Νίκος Μόσχος και οι εκπρόσωποι του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής: Αντώνης Κούτσουρος – Πρόεδρος,  Μαρίνα Βούλγαρη – Γραμματέας, Σπύρος Γκανάτσιος  – Αντιπρόεδρος και Άγγελος Μαστοράκης  - Νομικός Σύμβουλος.

Ο Δήμος Βόλου μαζεύει σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση των Βολιωτών, πέρυσι, στην πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών που μοιράστηκαν σε άπορους μαθητές της πόλης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού ξεκινάει και φέτος αντίστοιχη καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, με τη συναυλία του αγαπημένου τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου, που θα δοθεί στο Ανοικτό Θέατρο Νέας Ιωνίας στις 8:30 το βράδυ.

Στο Βόλο την 1η Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014»

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου πρόκειται να περάσει από την πόλη του Βόλου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Σότσι της Ρωσίας, μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών. Ο Δήμος Βόλου προγραμματίζει ειδική τελετή για την υποδοχή της Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο. Το ταξίδι της Φλόγας ξεκινά την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από την Αρχαία Ολυμπία και όπως έχει εξαγγελθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στις 5 Οκτωβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Ο Βόλος με τα μάτια του επισκέπτη»

Πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Ο Βόλος με τα μάτια του επισκέπτη» διοργανώνει ο Δήμος Βόλου σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ενέκρινε σχετική εισήγηση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης. Η διοργάνωση του διαγωνισμού στοχεύει, αφενός στην τουριστική προβολή της πόλης μέσα από τη φωτογραφική τέχνη, αφετέρου στη δημιουργία ενός φωτογραφικού αρχείου υποστήριξης του έργου τουριστικής προβολής του Δήμου. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου, του ΔΙΕΚ, της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.