Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

«Mια μέρα γιορτής, 365 μέρες φροντίδας»

Πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με κεντρικό σύνθημα «Mια μέρα γιορτής, 365 μέρες φροντίδας», σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα, και, κυρίως, δημιουργικές δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν με επίκεντρο τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Βόλου, με στόχο την καλλιέργεια οικολογικής και κοινωνικής συνείδησης, ώστε να εξελιχθούν σε ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες.

Πάνω από 300 αιτήσεις για τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Δήμου Βόλου

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στην πρόσκληση του Δήμου Βόλου για τα Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που διοργανώνονται από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στα προγράμματα ξεπέρασαν τις τριακόσιες και εντός του καλοκαιριού ξεκινά η λειτουργία των πρώτων τμημάτων. Ειδικότερα, μέσα στους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο θα λειτουργήσουν δύο τμήματα “Αγγλικών για το χώρο εργασίας”, δύο τμήματα “Ιταλικών για τον τουρισμό” και δύο τμήματα “Πληροφορικής”.

Ημερίδα για το ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας


Ημερίδα με θέμα «Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις», διοργανώνει το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου (Πλατεία Ρήγα Φεραίου), το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 και ώρα 09:00π.μ., ενώ μετά τη λήξη αυτής, θα ακολουθήσει ανοικτή ομιλία για το κοινό, στις 13:00, στον ίδιο χώρο με θέμα: «Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και την θεραπεία ασθενειών».

Εκδήλωση για το ρόλο του πατέρα στην εξέλιξη των παιδιών

Εκδήλωση με θέμα «Είναι δύσκολο να είσαι πατέρας» διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 4 Ιουνίου στο «Αχίλλειο», στις 9 το βράδυ, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών (4 Ιουνίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα στις 16 Ιουνίου. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες, ο ρόλος του πατέρα είναι καθοριστικός για την ψυχοσωματική εξέλιξη του κάθε παιδιού. Η απομάκρυνση του πατέρα από τον ρόλο του, είτε λόγω προβλημάτων στη σχέση με την μητέρα, είτε γιατί ο ίδιος το επέλεξε για διαφόρους λόγους, δημιουργεί ανεπιθύμητες παρενέργειες στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Η όπερα «Κάρμεν» το Σάββατο στο «Αχίλλειο»

Την ευκαιρία να απολαύσουν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα Νέας Υόρκης, θα έχουν οι Βολιώτες, μέσω του προγράμματος «HD MET ENCORES». Το  πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει για το κοινό του Βόλου ο  Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης  Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ.