Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Π.Σκοτινιώτης για Ρυθμιστικό: Η τροποποίηση των ΖΟΕ θα δώσει σημαντικές “ανάσες” στην πόλη

Με θετικό τρόπο σχολιάζει η Δημοτική  Αρχή το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Βόλου κ. Πάνου Σκοτινιώτη. Ο Δήμος Βόλου εκτιμά θετικά τόσο το γεγονός ότι διαψεύδονται «εν τοις πράγμασι» τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο κατάργησης των Ρυθμιστικών Σχεδίων, όσο και το ότι γίνονται δεκτές σημαντικές παρατηρήσεις και προτάσεις του Δήμου Βόλου, με σοβαρότερη την τροποποίηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου από κοινού με το Π.Δ. του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου. Επίσης, περιλαμβάνονται σημαντικότατες περιβαλλοντικές κατευθύνσεις μετά από προτάσεις του Δήμου Βόλου. Ο κ. Σκοτινιώτης υπογραμμίζει, πάντως, ότι η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει μέχρι τέλους στις προτάσεις που έχει καταθέσει και θα περιμένει τυχόν τροποποιήσεις που θα υπάρξουν από το ΣτΕ.

Π.Σκοτινιώτης: Καμία μετακίνηση τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής Βόλου στην απόφαση και τις προτάσεις του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όσον αφορά τις αλλαγές που προωθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», εκφράζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε έγγραφό του προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Π.Σκοτινιώτης: Να διαμορφώσουμε ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Την ανάγκη να διαμορφωθεί, απ’ όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς,  ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας ότι, λόγω της περιφερειακής διάστασης του θέματος, η πρωτοβουλία πρωτίστως ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με αφορμή και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τον φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία και την περαιτέρω την αξιοποίηση του αεροδρομίου, ο κ.Σκοτινιώτης τονίζει ότι ο Δήμος Βόλου είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη λειτουργία και αξιοποίηση του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, ώστε να υπάρξει χάραξη κοινής στρατηγικής για το θέμα.