Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Π. Σκοτινιώτης: Την πρώτη Κυριακή περνάμε, τη δεύτερη Κυριακή νικάμε!

«Την Κυριακή οι Βολιώτες θα αποδείξουν ότι ο Δήμος Βόλου είναι πολύ «βαριά φανέλα και θα κάνουν επιλογή ευθύνης», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Σκοτινιώτης από το βήμα της σημερινής επιβλητικής σε όγκο και παλμό κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» στην παραλία του Βόλου, για να εισπράξει θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους που έδωσαν εντυπωσιακό “παρών”. «Αυτές οι εκλογές», πρόσθεσε ο κ.Σκοτινιώτης, «θα σημάνουν το τέλος της κομματικής χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης. Και οι πολίτες θα κάνουν τη δική τους δημοκρατική επιλογή ευθύνης, δίνοντας στήριξη, από τον πρώτο γύρο, στο ψηφοδέλτιο μας, που πιστεύει στη δύναμη και τη χειραφέτηση της αυτοδιοίκησης». 
Ολόκληρη η ομιλία εδώ 

Μιλώντας στην ογκώδη συγκέντρωση, στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι το σύνθημα της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» είναι ένα: την πρώτη Κυριακή περνάμε, τη δεύτερη Κυριακή νικάμε! «Η νίκη θα ανήκει σε όλους μας. Νίκη για την προκοπή του τόπου μας. Νίκη για να συνεχίσει ο Βόλος να είναι μια πόλη δημοκρατική, ανοιχτή και δημιουργική, μια πόλη της αλληλεγγύης και του κοινωνικού ριζοσπαστισμού, πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο κ.Σκοτινιώτης απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης προσκλητήριο νίκης σε όλες τις δυνάμεις της ευθύνης και της σταθερότητας, στον κόσμο της εργασίας, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, στον κόσμο του πολιτισμού και του αθλητισμού, στη νέα γενιά, σε όλους τους συμπολίτες που θέλουν το Βόλο μια ευρωπαϊκή πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες. Που θέλουν μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Που δεν θέλουν να γίνει ο Δήμος το «μαύρο πρόβατο» πανελλαδικά. Που θέλουν να αισθάνονται υπερήφανοι για το Δήμο.

«Από το προσκλητήριο αυτό ας μη λείψει κανείς! Όλοι μαζί, λοιπόν, από την πρώτη Κυριακή. Γιατί μετά μπορεί να είναι αργά», τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, για να προσθέσει ότι η μάχη του Βόλου έχει αποκτήσει συμβολική σημασία για όλη τη χώρα. «Την Κυριακή το βράδυ», όπως είπε, «όλη η δημοκρατική Ελλάδα θα περιμένει με αγωνία το αποτέλεσμα του Βόλου. Ο  Βόλος δεν πρέπει να γίνει η κερκόπορτα επικίνδυνων εξελίξεων. Η ευθύνη του καθένα μας είναι μεγάλη, θα μπορούσα να πω ιστορική», τόνισε.  

Στο σημείο αυτό ο κ.Σκοτινιώτης θύμισε στους συμπολίτες ότι το αποτέλεσμα των εκλογών κρίνεται ουσιαστικά την πρώτη Κυριακή. «Η επιλογή της πρώτης Κυριακής θα καθορίσει ποιος δήμαρχος θα εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή», είπε και συνέχισε: «Στις δημοτικές εκλογές δεν ψηφίζουμε κόμμα, δεν εκλέγουμε κυβέρνηση. Κόμμα θα ψηφίσουμε στη διπλανή κάλπη. Στην κάλπη των ευρωεκλογών. Εκεί ο καθένας θα ψηφίσει με βάση τις κομματικές του προτιμήσεις και θα στείλει τα δικά του πολιτικά μηνύματα. Στην κάλπη των δημοτικών εκλογών ψηφίζουμε για Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή. Για το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή της πιο κρίσιμης πενταετίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Ο κ.Σκοτινιώτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» είναι ο μόνος που εγγυάται τη νίκη στο β΄γύρο, λέγοντας συγκεκριμένα «όποιος κι αν είναι ο άλλος συνδυασμός που θα περάσει στο β΄ γύρο, εμείς θα είμαστε σίγουρα οι νικητές. Έτσι εξηγείται και ο μονομέτωπος αγώνας εναντίον μας του κ.Μπέου και του κΠατσιαντά. Γιατί κανείς τους δεν μας θέλει αντίπαλο στο β΄γύρο». 

Αναφερόμενος ειδικότερα στους δυο ανθυποψηφίους του ο κ.Σκοτινιώτης τόνισε ότι  ζητούν ουσιαστικά «λευκή επιταγή» από τους συμπολίτες, καθώς δεν έχουν παρουσιάσει το πρόγραμμά τους για την επόμενη περίοδο και αυτό αποτελεί, όπως είπε, προσβολή για τους πολίτες του Βόλου. Σε ότι αφορά την κριτική που δέχτηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την πρώτη τριετία του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου, υπεραμύνθηκε του έργου της παρούσας Δημοτικής Αρχής κάνοντας λόγο για σπέκουλα και βρώμικο πόλεμο από τους αντίπαλους συνδυασμούς. 
Απαντώντας, συγκεκριμένα, στον κ.Πατσιαντά υπογράμμισε ότι πραγματικά “αντιμνημονιακός” δήμαρχος είναι αυτός που παλεύει καθημερινά με τις επιπτώσεις της κρίσης. «Ο κ.Πατσιαντάς  μας τσουβαλιάζει», είπε, «με τον κ.Μπέο στο ίδιο “αντιμνημονιακό τσουβάλι”.  Όταν μίλησα για σοβαρό δημοκρατικό ολίσθημα, ομολογώ πως δεν μπορούσα να φανταστώ ότι δεν είχε πιάσει πάτο. Έπεσα έξω. Τις τελευταίες μέρες έφτασε να κάνει λόγο για “σάπιο πολιτικό σύστημα και για τις τοπικές παραφυάδες του”. Ανατριχιαστική φρασεολογία, όταν μάλιστα εκφωνείται από έναν άνθρωπο που αυτοπροσδιορίζεται ως συνεπής αγωνιστής της Αριστεράς. Ο οποίος, σε τελευταία ανάλυση, συμμετέχει σε αυτό το “σάπιο”, όπως το χαρακτηρίζει, πολιτικό σύστημα πάνω από 35 χρόνια. Τον κ.Πατσιαντά τον βρήκαμε, δεν μας βρήκε στην αυτοδιοίκηση! Περιμένουμε από το κόμμα του,  έστω και την ύστατη ώρα, να πάρει καθαρή θέση για το θέμα αυτό. Έχει δημοκρατικό χρέος να το κάνει. Με τη φωτιά δεν παίζουμε».
Όσον αφορά τον κ.Μπέο, ο κ.Σκοτινιώτης κάλεσε τους Βολιώτες να αναρωτηθούν με ποιο ηθικό ανάστημα διεκδικεί να γίνει δήμαρχος του Βόλου πριν καθαρίσει με τις δικαστικές του εκκρεμότητες. Γιατί και με ποιο ηθικό ανάστημα διεκδικεί να γίνει δήμαρχος του Βόλου όταν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί σε αργία, όπως θα συμβεί στην περίπτωση παραπεμπτικού βουλεύματος. Πρόσθεσε δε πως, με τη θρασύτητα που τον χαρακτηρίζει, δεν δίστασε να παραπλανήσει τους τηλεθεατές σε τηλεοπτική του συνέντευξη, λέγοντας ψέματα ότι στην περίπτωσή του δεν αρκεί το παραπεμπτικό βούλευμα για να τεθεί σε αργία, αλλά απαιτείται και καταδικαστική απόφαση. «Ναι, τέτοιο ωμό ψέμα από έναν άνθρωπο που λέει ότι δεν χρειάζεται να παρουσιάσει πρόγραμμα, γιατί ο λόγος του είναι συμβόλαιο!», σημείωσε ο κ.Σκοτινιώτης. 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά την εκλογή του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» θα αναλάβει την πρωτοβουλία για μια τοπική  κοινωνική συμφωνία, μια δεσμευτική συμφωνία με όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της πόλης, που θα συνεγείρει και θα κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία.

«Η συλλογική φιλοδοξία μας είναι να ταυτιστούμε με μια περίοδο αλλαγών, έργων και δημιουργίας, για το Δήμο Βόλου που ονειρευόμαστε. Γιατί ο Βόλος το αξίζει», τόνισε και επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση του για δύο συνεχόμενες θητεία, δεσμεύτηκε απέναντί στους συμπολίτες ότι η τελευταία αυτή θητεία του θα είναι και η πιο γόνιμη, η πιο παραγωγική. «Θα τα δώσω κυριολεκτικά όλα. Το οφείλω σ’ εσάς. Το οφείλω στην πόλη μου.  Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που τόσες φορές μου έχετε δείξει», υπογράμμισε.  

Καταλήγοντας διεμήνυσε στους Βολιώτες ότι ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» δεν επενδύει στο φόβο και την ανασφάλεια, δεν ζητάει ψήφο διαμαρτυρίας, ούτε ψήφο οργής. «Εμείς ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης. Ψήφο ελπίδας και προοπτικής», τόνισε ο κ.Σκοτινιώτης, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους συμπολίτες για το βράδυ της πρώτης Κυριακής.  

Ολόκληρη η ομιλία εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: