Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αρχίζει η κατασκευή του έργου αποχέτευσης στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού


Προχωρούν οι διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής ενός ακόμη έργου κορυφαίας περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας για τον ενιαίο Δήμο Βόλου και ειδικότερα για τη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού. Πρόκειται για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, συνολικής δαπάνης 2.013.573,80 € (πλέον ΦΠΑ), με το οποίο επιτυγχάνεται η συλλογή και διάθεση των ακαθάρτων των οικισμών του πρώην Δήμου Ιωλκού στους υφιστάμενους αγωγούς ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Ήδη έχει εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία η οποία τοποθέτησε τις προβλεπόμενες από το νόμο πινακίδες προβολής του έργου και παράλληλα προχώρησε η διαδικασία της παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων με την καταβολή τέλους στο Δήμο. Οι κοινόχρηστοι αυτοί χώροι βρίσκονται στον Άγιο Ονούφριο, απ’ όπου ξεκινά το έργο και στη θέση Πλάι Άνω Βόλου. Ήδη τα Τοπικά Συμβούλια έχουν γνωμοδοτήσει θετικά. Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται μηχανήματα και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στην κατασκευή του έργου θα απασχοληθεί σημαντικός αριθμός εργατοτεχνικού προσωπικού.  

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί εντός προθεσμίας 14 μηνών. Πέραν του συγκεκριμένου χρηματοδοτούμενου έργου, θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΥΑΜΒ και το συνοδό έργο που αφορά τις διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων, συνολικής δαπάνης 1.235.554 (πλέον ΦΠΑ), το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Το γήπεδο στη θέση “Πλάϊ”  

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση “Πλάϊ”  Άνω Βόλου, συνολικής δαπάνης 44.590,00 €, από ίδιους πόρους του Δήμου Βόλου. Καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος από κατολισθήσεις και αγριόχορτα και τοποθετούνται σιδερένιοι πάσσαλοι για την περίφραξη. Το έργο προβλέπεται να παραδοθεί εντός προθεσμίας 6 μηνών από την έναρξη των εργασιών.  

Πρόκειται για ένα έργο που ήταν σε εκκρεμότητα από το 2010, καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός του ήταν 12.633,65 €, ποσό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επαρκούσε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου ποδοσφαίρου, παρά την κάλυψη από πλευράς Δήμου Βόλου και της συμπληρωματικής σύμβασης εργασιών ύψους 6.316,82 €. Το έργο εντάχθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου Βόλου για την ολοκλήρωση έργων κοινωνικής υποδομής σε όλες τις δημοτικές ενότητες, στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2014, και πλέον η Δημοτική Αρχή προχωρά με ιδίους πόρους στην ολοκλήρωση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: