Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Π. Σκοτινιώτης: Οι δυνάμεις της ευθύνης και της σταθερότητας θα σφραγίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών από την πρώτη Κυριακή


 «Ο κουρνιαχτός έχει κατακαθίσει. Είμαι βέβαιος ότι οι δυνάμεις της ευθύνης και της σταθερότητας θα σφραγίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών για το Δήμο Βόλου από την πρώτη Κυριακή, ψηφίζοντας για την πόλη και το μέλλον των παιδιών τους». Αυτό τόνισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Μαρκόνι και στον Γιώργο Κουμιώτη, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι η επιλογή που θα κάνουν οι Βολιώτες στον πρώτο γύρο, θα προδικάσει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. «Αν μεταθέσουμε την κρίσιμη ψήφο για τη δεύτερη Κυριακή, τότε ίσως να είναι αργά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 Ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» διεκδικεί την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών με τρία μεγάλα όπλα: το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής, το καινοτομικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό πρόγραμμα για την επόμενη κρίσιμη πενταετία και το δυνατό ψηφοδέλτιο, το οποίο χαρακτήρισε ως τη μεγάλη δύναμη του συνδυασμού. «Εμείς δεν λέμε για κανέναν ότι είναι «τίποτα». Λέμε όμως ότι, συγκρινόμενοι με τους άλλους, είμαστε οι καλύτεροι, γιατί ξέρουμε και τι θέλουμε και πώς να το πετύχουμε», τόνισε και επανέλαβε ότι αποτελεί προσβολή για την ίδια την πόλη και τους Βιολιώτες ο χαρακτηρισμός  «κοπρόσκυλα» για όλους όσοι διαχειρίστηκαν τις τοπικές υποθέσεις από τη μεταπολίτευση και μετά. Πρόκειται, όπως είπε, για φρασεολογία της Χρυσής Αυγής που δεν έχει καμία σχέση με τον δημοκρατικό πολιτισμό της περιοχής μας.
Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού τόνισε ότι πρόκειται για ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, πραγματικό «καθρέφτη» της τοπικής κοινωνίας. Ένα ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης, ανανεωμένο σε ποσοστό 65%, το οποίο αντιπροσωπεύει ολόκληρο το κοινωνικό, επαγγελματικό και δημοκρατικό πολιτικό φάσμα της πόλης, ενώνοντας την τοπική κοινωνία, μακριά από εξαρτήσεις, ιδιοτέλειες και άδηλα συμφέροντα.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε την κατηγορηματική θέση της παρούσας Δημοτικής Αρχής για ενιαία, ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση του νερού ως κοινωνικού αγαθού και ανθρώπινου δικαιώματος, ώστε αφενός να διασφαλίζεται η οικολογική ισορροπία κάθε περιοχής και η αναπαραγωγή του οικοσυστήματος, αφετέρου να παρέχεται καλής ποιότητας πόσιμο νερό σε όλους ανεξαρτήτως τους πολίτες, θυμίζοντας ότι ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Right2Water», μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία έθεσε στην ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα την αξίωση για νομική κατοχύρωση “του δικαιώματος στο νερό και την αποχέτευση” ως ανθρώπινου δικαιώματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: