Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Π.Σκοτινιώτης: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για τα θέματα της πόλης

Σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία των μικροπωλητών λαϊκών αγορών, ο Δήμαρχος Βόλου κ.Πάνος Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αλλαγές στη χωροθέτηση των λαϊκών αγορών ελήφθη, έπειτα από πολύμηνη διαβούλευση, με βάση την αρχή της αναλογικότητας και με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. «Σε μια πόλη που λειτουργεί νόμους και κανόνες δεν μπορεί οι δικηγόροι, επί παραδείγματι, να αποφασίζουν πού θα γίνει το Δικαστικό Μέγαρο,  οι καταστηματάρχες καφετεριών και εστίασης πού θα αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα, οι έμποροι και οι παραγωγοί σε ποιους δρόμους θα γίνουν οι λαϊκές αγορές.
Σε μια κοινωνία που λειτουργεί δημοκρατικά,  επιβάλλεται ν’ ακούγονται όλες οι απόψεις, να λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα επαγγελματικά συμφέροντα, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που ζούμε, αλλά, εν τέλει, αρμόδιο όργανο για τη λήψη αποφάσεων είναι το Δημοτικό Συμβούλιο που εκφράζει τα καθολικά συμφέροντα της πόλης», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ο κ.Σκοτινιώτης ξεκαθάρισε ότι η απόφαση θα ισχύσει έως ότου είτε τροποποιηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε  ακυρωθεί δικαστικά. Άλλωστε, η μη εφαρμογή της - όπως είπε - θα αποτελούσε παράβαση καθήκοντος με σοβαρές συνέπειες για αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.  Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών θα δείξουν σύνεση, θα σεβαστούν την τοπική κοινωνία και τη συντεταγμένη πολιτεία   και θα συμμορφωθούν τελικά με την απόφαση, διευκρινίζοντας ότι εάν στην πράξη διαπιστωθεί ότι σε κάποια σημεία της είναι μη λειτουργική, προφανώς και θα γίνουν οι αναγκαίες  διορθώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: