Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Βόλου με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης

Την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Δημοτική Αρχή στη λειτουργία της νεοσύστατης Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, προκειμένου ο Δήμος να παρέμβει ενεργά στον τομέα της πραγματικής οικονομίας, σε μια εποχή όπου η τοπική οικονομία δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τα επιτελικά στελέχη της Διεύθυνσης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Π.Πελεκάνου και της Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Σ.Μπαρτζιώκα.
Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε τα γραφεία της υπηρεσίας στο κτίριο Σκενδεράνη, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τα στελέχη των Διευθύνσεων του Δήμου, μετά από την εφαρμογή του νέου ΟΕΥ, ώστε να τεθούν οι προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα και να υπάρξει αυστηρός έλεγχος εφαρμογής του προγράμματος δράσης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος, με τη συγκρότηση της νέας Διεύθυνσης γίνεται η πρώτη οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια ώστε ο Δήμος Βόλου να ξεφύγει από την άσκηση κάποιων περιορισμένων διοικητικών αρμοδιοτήτων στον τομέα του εμπορίου και να ασκήσει ουσιαστική παρέμβαση στον τομέα της πραγματικής οικονομίας. Η υπηρεσία είναι στελεχωμένη, όπως είπε, με ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν με επιτυχία αυτόν τον τομέα, καθώς διαθέτουν εμπειρία,  γνώση και όρεξη για δουλειά.
Όσον αφορά το Τμήμα Εμπορίου, ο κ. Σκοτινιώτης ζήτησε να υπάρξει το συντομότερο πλήρης ενσωμάτωση των υπηρεσιών που λειτουργούσαν στους συνενωθέντες Δήμους, ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα σε κάθε περίπτωση. Ουσιαστική συζήτηση έγινε για την προβολή των τοπικών προϊόντων, τα θέματα των λαϊκών αγορών και τις διαφημιστικές πινακίδες, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη να μεριμνήσει η υπηρεσία για τα έσοδα που υποχρεούται από το νόμο να εισπράττει ο Δήμος και μάλιστα σε μια εποχή όπου η πόροι έχουν περικοπεί δραματικά και κινδυνεύει να μην μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στον πιο σκληρό πυρήνα των ανελαστικών υποχρεώσεών του.
Αναφερόμενος στη συγκρότηση του Τμήματος Τουρισμού, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αποδίδει τεράστια σημασία στη λειτουργία του καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι ο τουρισμός αποτελεί τη μόνη ορατή προοπτική για την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Σημείωσε δε ότι αποτελεί πρωτοποριακό εγχείρημα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επισήμανε την ανάγκη να παραχθούν καινοτόμες ιδέες και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης.
Τέλος, όσον αφορά τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, ο Δήμαρχος εξήγησε ότι υπάρχουν ακόμη ασάφειες ως προς το καθεστώς λειτουργίας τους, ωστόσο αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη χάραξη πολιτικών στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, ο οποίος αναβαθμίζεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης. Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι πρέπει να διερευνηθούν ιδέες για την αξιοποίηση της αγροτικής δημοτικής γης, η οποία ανέρχεται σε χιλιάδες στρέμματα στον ενιαίο Δήμο Βόλου και μπορεί να προσφέρει σημαντικά έσοδα αλλά και θέσεις εργασίας σε ανέργους, άπορους, μετανάστες κλπ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια Τοπικής Ανάπτυξης και Οικονομίας Ντ.Ηλιάδου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου Λ.Τατάκου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Γ.Στούμπος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Δ.Αντωνιάδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αλιείας Κ.Κατσαρός και ο ιδιαίτερος Γραμματέας Δημάρχου Σ.Κυριάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: