Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Βόλου: «Συμπόρευση» με ανθρώπους που έχουν ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης

Στην υλοποίηση μιας ακόμη δομής του Δήμου Βόλου, με στόχο την παροχή υπηρεσιών στήριξης και συμπαράστασης σε ανθρώπους που υφίστανται τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, προχωρά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες που δίνει το Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας». Η πρωτοβουλία αφορά τη δημιουργία Τμήματος Βοήθειας και Αλληλεγγύης για ανήμπορους, μοναχικούς και δύσκολα αυτοεξυπηρετούμενους ανθρώπους, με το όνομα «Συμπόρευση». Το τμήμα αυτό θα λειτουργεί αυτόνομα,  επεκτείνοντας και συμπληρώνοντας  ανάλογες δραστηριότητες του Δήμου και της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Τα άτομα που θα απασχοληθούν θα αναλάβουν να συνοδεύουν μοναχικούς ανθρώπους σε προγραμματισμένα ραντεβού σε νοσοκομεία και σε εξωτερικούς γιατρούς, καθώς επίσης σε δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες, ΚΕΠ, τράπεζες, ταχυδρομείο, αλλά και σε απλές κοινωνικές συναναστροφές και δραστηριότητες.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς, «επιλέξαμε να ονομάσουμε αυτή τη δομή «Συμπόρευση» θέλοντας να υπογραμμίσουμε τη διττή σημασία και το διπλό της ρόλο, αφού από την μια επεκτείνει και συμπληρώνει άλλη παρεμφερή δομή, όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”, και από την άλλη εισάγει την έννοια της συμπαράστασης, της υποβοήθησης, το κράτημα από το χέρι ανθρώπων ανήμπορων να φέρουν εις πέρας τις καθημερινές τους ανάγκες, υποχρεώσεις αλλά και ανθρώπινες στιγμές. Είμαστε βέβαιοι ότι ξεκινάμε μια δράση που με την βοήθεια των προσληφθέντων από το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», μπορεί να αναδείξει και τις σημαντικές ανθρωπιστικές πλευρές της τοπικής κοινωνίας».
Ο κ. Παντσάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι νέοι, στην πλειοψηφία τους, άνθρωποι, οι οποίοι εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» σε καιρούς όπου η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, θα εργασθούν με μεγάλη ευαισθησία και ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ σημαντικό για την κοινωνία και την πόλη. Στόχος είναι, σε συνεργασία με τους Συλλόγους ΑμεΑ της περιοχής, όπως ο Σύλλογος «Μάγνητες Τυφλοί», οι Σύλλογοι Συνταξιούχων Αναπήρων και Κινητικά Αναπήρων, οι Σύλλογοι Ατόμων με βαριές αναπηρίες κ.λ.π., να οργανωθεί ένα υποστηρικτικό κοινωνικό δίκτυο, με τη συμβολή επίσης εθελοντών και εθελοντικών οργανώσεων.
Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι έχοντες ανάγκη συμπαράστασης της «Συμπόρευσης» είναι το 24210-20412.


Δεν υπάρχουν σχόλια: