Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Βόλου: Συντονισμένες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας

Οι προτεραιότητες για την επίλυση προβλημάτων στους τομείς της καθημερινότητας, ενόψει και της εορταστικής περιόδου, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ομάδας Έργου που πρόσφατα ορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη για τον καλύτερο συντονισμό στους τομείς Καθαριότητας, Συντηρήσεων, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου, σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλου, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ.Σκοτινιώτη, ο οποίος έδωσε κατευθύνσεις ώστε μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις να αντιμετωπιστούν προβλήματα που απαιτούν μικρό ή και καθόλου κόστος και αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης. Προσδοκία της Δημοτικής Αρχής είναι να αλλάξει ριζικά η εικόνα της πόλης, μετά και από την έστω και πρόσκαιρη, ωστόσο σημαντική ενίσχυση των «μάχιμων» υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό από το Πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας».
Σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται η αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την καθαριότητα (κάδοι, παράνομη αφισοκόλληση κ.λ.π.), το πράσινο (χόρτα, κλάδεμα δέντρων), τη συντήρηση υποδομών, τη βελτίωση των δρόμων και του φωτισμού, τις παράνομες επιγραφές, τη σήμανση και γενικότερα την αισθητική εικόνα της πόλης. Στη σημερινή συνεδρίαση έγινε ιεράρχηση των αναγκών και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα. Η αρχή θα γίνει από την ερχόμενη εβδομάδα με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο Πολιτιστικό Άλσος Νέας Ιωνίας «Ανδρέας Βαλαχής», στο παραλιακό μέτωπο από το Τελωνείο έως τον Άναυρο και στο Πεδίον του Άρεως. Οι εξορμήσεις αυτές θα υλοποιηθούν ανεξάρτητα από το καθημερινό πρόγραμμα εργασιών της κάθε υπηρεσίας.
Ο κ.Σκοτινιώτης ζήτησε από τα μέλη της Ομάδας να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον εντοπισμό των προβλημάτων, όχι μόνο μέσα από υποδείξεις και διαμαρτυρίες πολιτών, αλλά και με την ενεργοποίηση κλιμακίων που θα κινούνται στην πόλη και θα καταγράφουν τα «κακώς κείμενα».
Στην Oμάδα Έργου συμμετέχουν οι Διευθυντές των υπηρεσιών στους ευαίσθητους τομείς της καθημερινότητας και συγκεκριμένα οι: Χ.Τσιλιός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γ.Γίδαρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Β.Σκαρβέλης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρασίνου, καθώς και ο Ιδιαίτερος Γραμματέας του Δημάρχου Σ.Κυριάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: