Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

«Ανάσα» στην αντιμετώπιση των αναγκών συντήρησης

Στη μάχη της καθημερινότητας έχουν ριχθεί από την αρχή της εβδομάδας οι προσληφθέντες με το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν ζωτικά κενά σε καίριους τομείς του δημοτικού έργου. Σύμβαση εργασίας υπέγραψαν συνολικά 321 άτομα, τα οποία ενίσχυσαν το δυναμικό των Διευθύνσεων Καθαριότητας και Πρασίνου, των Κοινωνικών υπηρεσιών και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
 Όσον αφορά συγκεκριμένα την Τεχνική Υπηρεσία, οι 32 εργαζόμενοι που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για ένα πεντάμηνο, πρόκειται να  απασχοληθούν σε δύο έργα της υπηρεσίας, οι μελέτες των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Τα έργα αυτά είναι:
α) Εξωραϊσμός και αποκατάσταση παιδικών χαρών και αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βόλου.
β) Ανακατασκευή πεζοδρομίων, δημιουργία ραμπών πρόσβασης για ΑΜΕΑ και αποκατάσταση οδοστρωμάτων.
Συγκεκριμένα, στο πεντάμηνο υλοποίησης του προγράμματος, πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις στις παιδικές χαρές, τόσο στο κέντρο όσο και στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, όπως επισκευή των παιχνιδιών, επιστρώσεις δαπέδων και συντήρηση των περιφράξεων, σύμφωνα με την καταγραφή που έχει γίνει από την υπηρεσία. Στις σχολικές μονάδες του Δήμου, παράλληλα με τις εργασίες εξωραϊσμού αυλών που γίνονται αυτή την περίοδο από το πρόγραμμα του ΟΣΚ, θα γίνουν επίσης εργασίες συντήρησης των υδρεύσεων και αναβάθμισης του πρασίνου. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις ανακατασκευές πεζοδρομίων και τη δημιουργία ραμπών σε διασταυρώσεις των οδών του πολεοδομικού συγκροτήματος, με επίκεντρο τις κεντρικές αρτηρίες και το εμπορικό κέντρο. Ο σχεδιασμός προβλέπει, επίσης, παρεμβάσεις εξωραϊσμού ενόψει της εορταστικής περιόδου, στο πλαίσιο των οποίων αναμένεται να υιοθετηθούν προτάσεις και αιτήματα του εμπορικού κόσμου, των επαγγελματιών και των κατοίκων του κέντρου. Επίσης στο πλαίσιο της υλοποίησης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο, θα γίνουν εργασίες επέκτασης των οδών ήπιας κυκλοφορίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο έργων είναι 500.000€. Ο Δήμος καλύπτει τον εξοπλισμό και τα αναγκαία υλικά τα οποία θα αξιοποιηθούν από τους απασχολούμενους σε ειδικότητες τεχνικής φύσης όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, οικοδόμοι, ενώ οι δαπάνες μισθοδοσίας καλύπτονται από το πρόγραμμα.
«Διεκδικούμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση σταθερές θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα σε τομείς αιχμής για το δημοτικό έργο» επισήμανε σε σχετικές δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης και πρόσθεσε: «Σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με την ανεργία να αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα, αξιοποιούμε έστω και αυτή την μικρή δυνατότητα απασχόλησης και ανακούφισης των ανέργων επικεντρώνοντας σε κοινωνικές υπηρεσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: