Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Επιτυχής η λειτουργία του αντλιοστασίου ομβρίων υδάτων στην περιοχή Παλαιών

Απόλυτα ικανοποιημένα είναι τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου από την απόδοση του νέου αντλιοστασίου απορροής των ομβρίων υδάτων επί των οδών Ελασσόνος και Βότση, στη συνοικία των Παλαιών, το οποίο για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα σε συνθήκες ραγδαίας και πρωτοφανούς εντάσεως βροχόπτωσης, λειτούργησε με αποτελεσματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη σφοδρή νεροποντή το μεσημέρι της Πέμπτης, δεν υπήρξε ούτε καν στιγμιαία ανύψωση της στάθμης των υδάτων, σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρημένη κατά το παρελθόν όπως αυτή του Παλαιού Λιμεναρχείου, ενώ τα όποια μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν οφείλονταν αποκλειστικά στην απορροφητικότητα των επιφανειακών φρεατίων.
Όπως είναι γνωστό, με το σύστημα του αντλιοστασίου τίθενται σε λειτουργία εκ περιτροπής οι δύο από τις τρεις αντλίες, οι οποίες ηλεκτροδοτούνται με τριφασικό ρεύμα. Οι προδιαγραφές της εγκατάστασης είναι ιδιαίτερα μεγάλες καθώς δίνουν τη δυνατότητα άντλησης 30 κυβικών μέτρων το λεπτό, δυναμικότητα η οποία θωρακίζει αντιπλημμυρικά τις παρόχθιες συνοικίες του Κραυσίνδωνα ευρύτερα και ιδιαίτερα αυτές των Παλαιών και των Αγίων Αναργύρων καθώς συνδέεται με το δίκτυό τους.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης, «για άλλη μια φορά η συγκεκριμένη υποδομή απέδειξε τη σπουδαιότητά της για την αντιπλημμυρική θωράκιση του πολεοδομικού συγκροτήματος. Το έργο το οποίο εκτελέστηκε με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, έχει παραδοθεί πλέον στο φορέα διαχείρισης που είναι η ΔΕΥΑΜΒ υπό τον έλεγχο της οποίας λειτουργεί».
Η λειτουργία του αντλιοστασίου και το σύνολο του έργου «Αποφόρτιση του χειμάρρου Κραυσίνδωνα από όμβρια ύδατα του αστικού ιστού και συλλογή – εκτροπή – εκβολή αυτών στη θάλασσα», εντάχθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας από το Δήμο Βόλου το 2010 και υλοποιήθηκε το 2011. Έχει παραληφθεί και λειτουργεί από τις αρχές του 2012. Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκαν δύο μεγάλοι αγωγοί απορροής των υδάτων κατά μήκος των παρόχθιων οδών του  Κραυσίδωνα, Αλαμάνας και Ζάχου, καθώς και όλα τα συνοδά έργα οδοποιίας και οι οικοδομικές εργασίες. Το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού μαζί με την αναθεώρηση 2.683.589,41€ και υλοποιήθηκε εμπρόθεσμα.
«Είναι σημαντικό, βασικά έργα υποδομών, να πιάνουν τόπο και να δικαιολογούν τους προϋπολογισμούς τους, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, στο όνομα των οποίων εξάλλου γίνονται» κατέληξε ο κ. Λαμπρινίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: