Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Μπαράζ συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για κρίσιμα θέματα της πόλης

Σειρά σημαντικών θεμάτων πρόκειται να απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου το αμέσως επόμενο διάστημα και έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εκτελεστικής Επιτροπής που συζήτησε αναλυτικά τα θέματα στη συνεδρίαση της Τρίτης. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα με την έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου 2012-2014, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια, μαζί με τα τρέχοντα θέματα, το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013, ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών και ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013.
Ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης ζήτησε από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να υπάρξει έγκαιρος και άρτιος προγραμματισμός των συνεδριάσεων αυτών, ώστε να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες. Πρέπει να σημειωθεί ότι για δυο από τα παραπάνω θέματα – το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και το Τεχνικό Πρόγραμμα – απαιτείται προηγουμένως γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου. Το επόμενο διάστημα, εξάλλου, θα εισαχθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση οι Κανονιστικές Αποφάσεις για το Πράσινο, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τη λειτουργία των Κοιμητηρίων.
Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση  της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το κυκλοφοριακό, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα στον κεντρικό ιστό της πόλης. Ζήτησε, ταυτόχρονα, να εφαρμοστεί πιο αποφασιστικά η Κανονιστική Απόφαση  για τους κοινόχρηστους χώρους.
Στο μεταξύ, από αύριο ο κ.Σκοτινιώτης ξεκινά κύκλο συναντήσεων με τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους Τμημάτων ανά υπηρεσία, από τους οποίους θα ζητήσει, με δεδομένο πλέον ότι παρήλθε ο αναγκαίος χρόνος ενημέρωσής τους μετά την εφαρμογή του νέου ΟΕΥ, να υπάρξει συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσης και αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του.
Τέλος, έγινε συζήτηση για τη γρήγορη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων και τη σύσταση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου με το νέο καθεστώς που προβλέπει πρόσφατος Νόμος, ως συνέχεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί με επιτυχία στο Δήμο, στο πλαίσιο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: