Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τη διανομή της αλληλογραφίας στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού

Τη λήψη μέτρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωλκού από το Ταχυδρομικό Γραφείο Βόλου, προτείνει ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ.Γκουντέλιας με επιστολή του προς τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΛ.ΤΑ. Θεσσαλίας κ. Αθ. Γεωργίου, τον Διευθυντή Καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Βόλου κ. Κ.Καπάτο και τη Διευθύντρια Μονάδας Διανομής κ. Ελ.Τοπούζογλου, μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με τη διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή.
Όπως εξηγεί ο κ. Γκουντέλιας, μέχρι πρόσφατα η εξυπηρέτηση των κατοίκων από το Ταχυδρομικό Γραφείο Βόλου πραγματοποιούνταν από διανομέα ο οποίος σε καθημερινή σχεδόν βάση έκανε κατ οίκον διανομή της αλληλογραφίας. Πριν από λίγο καιρό όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπάλληλος του ταχυδρομείου μετατέθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει για αρκετό διάστημα κενή η θέση του, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στη διανομή της αλληλογραφίας. Πριν από μία εβδομάδα τοποθετήθηκε συμβασιούχος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. ο οποίος παρά τις συνεχείς προσπάθειές του είναι αδύνατο να καταφέρει να τακτοποιήσει τον όγκο της αλληλογραφίας που έχει συσσωρευτεί, δεδομένου ότι στη Δημοτική Ενότητα Ιωλκού, πέραν των άλλων ιδιαιτεροτήτων, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ονοματοθεσία και η αρίθμηση των οδών.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους, καθώς εκτός από την αλληλογραφία καθυστερεί και η παράδοση των συντάξεων στους ηλικιωμένους. Εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων Ανακασιάς, Άνω Βόλου και Αγίου Ονουφρίου είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Ιωλκού Γ. Γκουντέλια, στην οποία συμμετείχαν και πολλοί κάτοικοι, προκειμένου να εξετασθούν τρόποι επίλυσης του προβλήματος. Στην συνάντηση αυτή αποφασίσθηκε τα Τοπικά Συμβούλια να συμβάλλουν, έχοντας και τη στήριξη εθελοντών κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του διανομέα, τουλάχιστον σ’ αυτό το αρχικό δύσκολο στάδιο, υποδεικνύοντάς του κατοικίες και διευθύνσεις.
Ο κ. Γκουντέλιας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι είναι αρνητικές οι γνωμοδοτήσεις των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και των Γενικών Συνελεύσεων των κατοίκων, σχετικά με την εγκατάσταση γραμματοθυρίδων όπως προτείνει η Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θεωρούμε την περιοχή μας αστική διότι αποτελεί οικιστική συνέχεια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος  Βόλου».
Παράλληλα, ενημερώνει τα στελέχη των ΕΛ.ΤΑ. ότι πρόσφατα εστάλη στις Διευθύνσεις Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου έγγραφο για την τακτοποίηση της υφισταμένης εκκρεμότητας όσον αφορά την τοποθέτηση οδών και αριθμών και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση της παρέμβασης. Ωστόσο, επειδή είναι ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα και να γίνεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση των κατοίκων από τα ΕΛ.ΤΑ., ο κ. Γκουντέλιας προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης ενός ακόμη διανομέα στην περιοχή προκειμένου να διανεμηθεί η αλληλογραφία που για πολύ καιρό έχει συσσωρευτεί. Επίσης, προτείνει ο υπάλληλος ορισμένου χρόνου να αντικατασταθεί από μόνιμο υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ., ο οποίος σταδιακά θα γίνει γνώστης των ιδιαιτεροτήτων και των δυσκολιών της περιοχής και δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του μόλις λήξει η σύμβαση, δημιουργώντας και πάλι το ίδιο πρόβλημα στη Δημοτική Ενότητα.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: