Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Αντιπροσωπεία σχολείου της Ιταλίας στον Δήμαρχο Βόλου

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα Ιταλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείου του Τορίνο, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Βόλο από το 1ο Γενικό Λύκειο, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών. Η αντιπροσωπεία του σχολείου Istituto d’ Istruzi Superiore “Albert Einstein”, αποτελούμενη από 20 Ιταλούς μαθητές και 3 συνοδούς εκπαιδευτικούς, επισκέφθηκε το Δημαρχείο του Βόλου σήμερα το πρωί και, αφού ξεναγήθηκε σε χώρους του κτιρίου, συναντήθηκε με τον κ.Σκοτινιώτη ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στην ιστορία αλλά και τη σύγχρονη ταυτότητα της πόλης.
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκπαιδευτικών ανταλλαγών, τονίζοντας ότι ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και την ανταλλαγή επιτυχημένων πρακτικών, προάγοντας την ευρωπαϊκή διάστασης στην εκπαίδευση. Επίσης, μέσα από τις επισκέψεις, δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και να γνωρίσουν άλλες ευρωπαϊκές πόλεις βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ.Σκοτινιώτη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από το Τορίνο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, σε αίθουσα του Δημαρχείου, προβολή της ταινίας του Franco Simonini «Το μυστήριο του απέραντου» που αναφέρεται στο Τζόρτζιο ντε Κίρικο. Ακολούθησε επίσκεψή τους στο κέντρο του Βόλου και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Η αντιπροσωπεία των Ιταλών θα παραμείνει στο Βόλο έως τις 21 Οκτωβρίου, ενώ το Μάρτιο του 2013 θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη επίσκεψη του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου στο Τορίνο. Κατά την επίσκεψή τους στο Δήμο Βόλου, τους Ιταλούς μαθητές και εκπαιδευτικούς συνόδευε η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου Αικατερίνη Τριανταφύλλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: