Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στο Βόλο και στο Πήλιο

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γραφείου του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ. Ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Σπύρος Βαλιάνος επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου κ.Σούλα Μπαρτζιώκα, την οποία ενημέρωσε ότι σημαντικός αριθμός Ισραηλινών τουριστών επέλεξε το Βόλο και το Πήλιο για τις διακοπές του, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή Βόλου για άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου του ΕΟΤ στην ισραηλινή πρωτεύουσα, φέτος σημειώθηκε αύξηση κατά 7% στις αφίξεις Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, με τους μήνες Απρίλιο-Μάιο να παρουσιάζουν μικρή υποχώρηση εξαιτίας των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι το 2012 καταγράφεται πλέον ως η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών, όσον αφορά την επίτευξη στόχων για το γραφείο του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, όπως ο ίδιος ο κ. Βαλιάνος ανέφερε στην κ.Μπαρτζιώκα.
Στο πλαίσιο αυτό, αισθητά αυξημένος ήταν ο αριθμός Ισραηλινών τουριστών που επισκέφθηκαν το Βόλο και το Πήλιο, όπως προκύπτει από δηλώσεις επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και από την προσέλευση στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΟΤ στο Τελ Αβίβ, οι Ισραηλινοί που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την περιοχή του Βόλου προτιμούν το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου η κίνηση στις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ παρουσίασε αύξηση φέτος κατά 15%, και συνήθως συνδυάζουν την επίσκεψη με άλλες επισκέψεις στα Μετέωρα-Τρίκαλα ή ακόμη και τα Ζαγοροχώρια, αποφεύγοντας ωστόσο την διαμονή τους στην Αθήνα. Σημειώνεται, εξάλλου, ότι σημαντικός αριθμός Ισραηλινών επισκέφθηκε φέτος το καλοκαίρι την περιοχή με το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris», το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου δυο φορές μεταφέροντας συνολικά 1400 επισκέπτες από το Ισραήλ.
Η αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στο Βόλο συνδυάζεται με την προσπάθεια για άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ που επιχειρήθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βόλου, κ. Πάνου Σκοτινιώτη, καθώς και την παρουσία του Δήμου Βόλου στην έκθεση του Τελ Αβίβ, με τη συμμετοχή επαγγελματιών ξενοδόχων της περιοχής. Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης κ. Σ.Μπαρτζιώκα, «η προσπάθεια έχει αρχίσει να αποδίδει θετικά αποτελέσματα, γι’ αυτό και ο Δήμος Βόλου συνεχίζει συστηματικά και με σχέδιο τις πρωτοβουλίες του για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με νέες αγορές, πέρα από τις παραδοσιακές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: