Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Συγκρότηση Ομάδας Έργου στο Δήμο Βόλου για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της καθημερινότητας

Τη συγκρότηση διϋπηρεσιακού οργάνου που θα συντονίζει, θα ελέγχει και θα προωθεί άμεσα την επίλυση προβλημάτων στους τομείς της καθημερινότητας, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης ξεκινώντας κύκλο επαφών με τις επιτελικές ομάδες στελεχών ανά υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξει άμεσα συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσης και αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του.
 Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σκοτινιώτης, στην Oμάδα Έργου θα συμμετέχουν οι Διευθυντές των υπηρεσιών στους ευαίσθητους τομείς της καθημερινότητας και συγκεκριμένα οι: Χ.Τσιλιός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γ.Γίδαρης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Β.Σκαρβέλης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρασίνου, καθώς και ο Ιδιαίτερος Γραμματέας του Δημάρχου Σ.Κυριάκος. Έργο της Ομάδας είναι ο καλύτερος συντονισμός των τομέων καθαριότητας, συντηρήσεων, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, σε όλη την έκταση του Δήμου Βόλου, ώστε να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά θέματα που σχετίζονται με τους τομείς αυτούς και αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Στην απόφαση αναφέρονται αναλυτικά ο τρόπος λειτουργίας της Ομάδας Έργου και τα συγκεκριμένα καθήκοντα των μελών της.
Κατά τη συνάντηση με τον Διευθυντή και τους Προϊσταμένους Τμημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της υπηρεσίας, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χ.Τσαμπάζη και των τοπικών Αντιδημάρχων Π.Πελεκάνου, Γ.Καουνά, Ν.Στόϊκου και Γ.Γκουντέλια, ο κ. Σκοτινιώτης ζήτησε να υπάρξει προγραμματισμός και οργάνωση της δουλειάς σύμφωνα με τη νέα υπηρεσιακή δομή, ώστε να καλύπτονται ισόρροπα και αποφασιστικά οι ανάγκες της μείζονος πόλης. 
Υπενθυμίζοντας στα στελέχη της Καθαριότητας ότι η θητεία του ως Δημάρχου Βόλου στον Ιανουάριο του 2011 ξεκίνησε με επίσκεψη στη συγκεκριμένη υπηρεσία, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι επέλεξε να ανοίξει αυτό τον κύκλο συναντήσεων και πάλι από την ίδια υπηρεσία, επιθυμώντας να καταστήσει σαφές ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης.
«Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής στενότητας, επιδίωξή μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ώστε να κάνουμε πιο ανθρώπινες τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο συγκρότησης του νέου ΟΕΥ του Δήμου, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της καθημερινότητας. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη δημιουργία των Πολυδύναμων Τμημάτων σε κάθε περιφερειακή Δημοτική Ενότητα, επισήμανε ότι αποτελούν αποκεντρωμένες μονάδες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και προβλέπεται να λειτουργήσουν ως μηχανισμός άμεσης αντίδρασης σε όλα τα ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες (καθαριότητα, πράσινο, συντηρήσεις, κοιμητήρια).
«Είναι ανάγκη να παρεμβαίνουμε όσο γίνεται πιο άμεσα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απαιτούν μικρό ή και καθόλου κόστος και αφορούν τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική εικόνα της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης για να προσθέσει ότι ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν και πρέπει να παίξουν οι προϊστάμενοι τμημάτων και οι επόπτες της Διεύθυνσης Καθαριότητας, οι οποίοι έχουν καθημερινά εικόνα της πόλης από το από το Αϊδίνι μέχρι το Μαλάκι και τον Άγιο Βλάσιο.  
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χ.Τσαμπάζης αναφέρθηκε στις ελλείψεις και τα προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας την τιτάνια προσπάθεια που καταβλήθηκε κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου η υπηρεσία να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πόλης. Ακολούθησε συζήτηση σε ιδιαίτερα γόνιμο κλίμα, κατά την οποία ο Διευθυντής και οι Προϊστάμενοι Τμημάτων αναφέρθηκαν στις δυσλειτουργίες που εντοπίζονται ανά τομέα ευθύνης και διατύπωσαν προτάσεις για την δρομολόγηση λύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: