Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Π.Σκοτινιώτης: Στηρίζουμε την αυριανή γενική απεργία

Σε δήλωσή του για την αυριανή γενική απεργία που πραγματοποιείται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης επισημαίνει τα ακόλουθα: «Η αυριανή 24ωρη γενική απεργία έρχεται σε μια στιγμή όπου κατεδαφίζονται θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και αμφισβητούνται όλες οι σταθερές της ζωής των πολιτών, ενώ η ανεργία, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, καλπάζει και η κρίση παίρνει δραματικές διαστάσεις, συμπαρασύροντας το αναπτυξιακό πρότυπο που ακολουθήθηκε στη χώρα μας και το μεταπολιτευτικό πολιτικοδιοικητικό σύστημα. Έρχεται, ταυτόχρονα, σε μια στιγμή όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση, το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στα χρονικά της, με ορατό πια τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι ιστορική και πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί η διάλυση των πολύτιμων υπηρεσιών που οι Δήμοι προσφέρουν στους πιο ανήμπορους, ιδιαίτερα, πολίτες.
Η Δημοτική Αρχή Βόλου ενώνει τη φωνή της με τους συμπολίτες μας και δηλώνει την  αλληλεγγύη και τη στήριξή της στην αυριανή γενική απεργία. Πιστεύουμε ότι αύριο θα εκφραστεί η καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στο νέο επώδυνο πακέτο μέτρων, που οδηγεί σε νέες θυσίες χωρίς να διαφαίνεται αντίβαρο ελπίδας. Θα εκφραστεί, ταυτόχρονα, η αξίωση για ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, που έχει ανάγκη η χώρα μας περισσότερο από ποτέ. Αυτό σημαίνει νέο μοντέλο ανάπτυξης, βάζοντας τέλος στα σημερινά αντιπαραγωγικά και παρασιτικά χαρακτηριστικά του. Σημαίνει νέο κράτος πρόνοιας, που θα ανταποκρίνεται στις ολοένα επιδεινούμενες συνθήκες της   ανεργίας και της φτώχειας. Σημαίνει γενναία μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, ώστε να παράγει και πάλι εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς, στο κράτος και στις δυνατότητες του Έθνους».




Δεν υπάρχουν σχόλια: