Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Βόλου για τους εμβολιασμούς ενηλίκων

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Βόλου, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;», στο Δημαρχείο του Βόλου, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού και ιδίως των ηλικιωμένων για την προστασία από τη γρίπη και την πνευμονιοκοκκική νόσο, ασθένειες με σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό, οι οποίες όμως μπορούν να προληφθούν μέσω του έγκαιρου εμβολιασμού.

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο κ.Κωνσταντίνος Χρήστου, Ειδικός Πνευμονολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ανέλυσε τις δύο ασθένειες και τόνισε τη σημασία του έγκαιρου και τακτικού εμβολιασμού με τη συμβουλή του ειδικού γιατρού. Απειλούνται κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι, όμως πρέπει να προφυλάσσονται ανεξαρτήτως ηλικίας οι καπνιστές, οι διαβητικοί, οι καρδιοπαθείς, τα άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και οι ανοσοκατεσταλμένοι.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ.Απόστολος Παντσάς, Ειδικός Παθολόγος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, ενώ την παρακολούθησαν εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και πολλοί πολίτες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: