Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Επί τάπητος τα προβλήματα σχολείων της Νέας Αγχιάλου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νέας Αγχιάλου, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος και στην οποία συμμετείχαν οι Διευθυντές των δυο σχολείων κ. Ι.Παπαδόπουλος και Α.Μαγκλάρα αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Γ.Κουρτίνας, καθώς επίσης η Αντιπρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. Αθ.Μπαϊράμη και Θ.Διαμαντένιας.
Από τη συζήτηση προέκυψε ως επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης μιας επιπλέον αίθουσας διδασκαλίας για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του Γενικού Λυκείου κατά τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013, λόγω αύξησης του αριθμού των μαθητών της Α΄ τάξης. Αξιολογήθηκαν όλες οι προτάσεις και επιλέχθηκε αυτή που θα επιφέρει τη μικρότερη αναστάτωση στη λειτουργία του Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης του Γυμνασίου, να παραχωρηθεί μια αίθουσα διδασκαλίας στο Γενικό Λύκειο, αφού μεταφερθεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα του μαθήματος της Μουσικής Γυμνασίου σε άλλη αίθουσα. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαρισμού στο λέβητα του καλοριφέρ του Γυμνασίου ώστε να μπορεί να αποδώσει το μέγιστο της ικανότητάς του.
Ο κ. Κουρτίνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λύση που δόθηκε στο θέμα της αίθουσας, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του στους Διευθυντές των δύο σχολείων για την κατανόηση και τη συναδελφική αλληλεγγύη που επέδειξαν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά, επιλύθηκαν αρκετά προβλήματα μικρής έκτασης χάρη στην καλή συνεργασία μεταξύ των Διευθυντών των δύο σχολείων, του τοπικού Αντιδημάρχου Π.Πελεκάνου και της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια: