Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Υιοθετείται η πρόταση του Δήμου Βόλου για Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «ΒΟΛΟΣ Χ 4»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ Α.Ε.)» κ.Θ.Γαλάνη στην πρόταση του Δημάρχου Βόλου κ.Π.Σκοτινιώτη να συμπεριληφθεί και ο Βόλος στο πρόγραμμα Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Ιδεών, που διενεργούνται με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο / ΥΠΕΚΑ. Η κ. Γαλάνη με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ.Κ.Σερράο ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του Διαγωνισμού «Βόλος Χ4» με ποσό ύψους 75.000,00 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, την επομένη κιόλας μέρα από το έγγραφο που απέστειλε ο κ. Σκοτινιώτης (6.6.12) και αφού είχε άμεσα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, η κ. Γαλάνη υπέβαλε εγγράφως στο Πράσινο Ταμείο αίτημα χρηματοδότησης για τη διεξαγωγή από την  ΕΑΧΑ Α.Ε. Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών «Βόλος Χ4», στο πλαίσιο επέκτασης του προγράμματος σε όλη την επικράτεια, μετά από τον επιτυχημένο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών «Αθήνα Χ4» και την προκήρυξη των αντίστοιχων Διαγωνισμών «Θεσσαλονίκη Χ4» και «Ηράκλειο Χ4».
Υιοθετώντας πλήρως το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής, η Πρόεδρος της ΕΑΧΑ Α.Ε. επισημαίνει στην επιστολή της προς τον κ. Σερράο, ότι ο Δήμος Βόλου είναι σημαντικό περιφερειακό αστικό κέντρο και ο έκτος σε πληθυσμό Δήμος της χώρας, που ως πόλη χαρακτηρίζεται από μικρά οικοδομικά τετράγωνα με πυκνό δίκτυο δρόμων, στενά πεζοδρόμια και κατακερματισμένους χώρους πρασίνου, ενώ αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα αέριας ρύπανσης.  Ως εκ τούτου, επικαλούμενη και την περιβαλλοντική - κοινωνική ευαισθησία του κ. Σερράου, προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του Διαγωνισμού «Βόλος Χ4», με ποσό ύψους 75.000,00 ευρώ.
Η ίδια εκφράζει την ελπίδα ότι η πρόταση θα τύχει θετικής ανταπόκρισης, ώστε οι δυο φορείς –Πράσινο Ταμείο και ΕΑΧΑ Α.Ε.- να συμβάλουν από κοινού στη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της πόλης του Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: