Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σε εξέλιξη τα έργα οδοποιίας του Δήμου Βόλου

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκαταστάσεων και συντήρησης οδών στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν ενταχθεί ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα από το 2011. Η συνολική δαπάνη των έργων ανέρχεται σε 533.000 € και κατασκευάζονται με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ). Στο πρόγραμμα συντηρήσεων οδοποιίας περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση τομών ιδιαίτερα σε διασταυρώσεις ώστε να καλυφθούν οι λακκούβες, επισκευές κρασπεδορείθρων, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων. 
Έχουν ληφθεί υπόψη τα αιτήματα πολιτών, τα οποία  καταγράφηκαν αναλυτικά το προηγούμενο διάστημα αλλά και η ανάγκη για έκτακτες παρεμβάσεις οι οποίες προκύπτουν είτε από φθορές, είτε από έργα άλλων φορέων, αλλά και από την κακοκαιρία. Ήδη έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες στη Νέα Αγχίαλο, στη Μακρινίτσα τουλάχιστον κατά το ήμισυ, όπου έγιναν επιπλέον επισκευές πλακοστρώσεων και τοιχίων, καθώς και τσιμεντροστρώσεις, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στις δημοτικές ενότητες Βόλου και Νέας Ιωνίας. Στις αρχές Ιουνίου, εξάλλου, ξεκινούν οι εργασίες στις δημοτικές ενότητες Αγριάς, Πορταριάς και Ιωλκού.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αγροτικής οδοποιίας, οι οποίες ήταν ενταγμένες στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011 στις δημοτικές ενότητες Νέας Ιωνίας, Νέας Αγχιάλου, Αγριάς, Ιωλκού και Αρτέμιδας ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη στις δημοτικές ενότητες Αισωνίας, Πορταριάς και Μακρινίτσας. Οι εργασίες αφορούν διανοίξεις αγροτικών δρόμων και αποκαταστάσεις προσβασιμότητας. Η συνολική δαπάνη του έργου είναι 107.000€ και οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες, από τη ΣΑΤΑ και το κονδύλι των έκτακτων αναγκών του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Η μάχη της λακκούβας βρίσκεται στο επίκεντρο της Τεχνικής Υπηρεσίας την περίοδο αυτή. Τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα στις κεντρικές συνοικίες της πόλης, ενώ οι άσχημες καιρικές συνθήκες το προηγούμενο διάστημα έπληξαν και τις περιφερειακές ενότητες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης. «Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στις προτεραιότητες που έχουν ιεραρχηθεί τοπικά από κάθε δημοτική ενότητα».
Σημειώνεται ότι, παρεμβάσεις πραγματοποιούνται και στους κεντρικούς άξονες του Βόλου καθώς δεν έχει ξεκινήσει το έργο της Περιφέρειας, επομένως απαιτείται να αντιμετωπιστούν προβλήματα στο οδόστρωμα που εγκυμονούν κινδύνους.
Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έχει εγκρίνει τις αντίστοιχες μελέτες οδοποιίας για το έτος 2012, συνολικού προϋπολογισμού 1.035.000€, ενώ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρώνεται η εισαγωγή των μελετών αγροτικής οδοποιίας για το 2012 συνολικού προϋπολογισμού 215.000€. Οι πιστώσεις των παραπάνω έργων είναι εξασφαλισμένες από τα τακτικά έσοδα του Δήμου, τη ΣΑΤΑ  και τις έκτακτες ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: