Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αποξήλωση δυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Την ερχόμενη Δευτέρα 2 Απριλίου θα απομακρυνθούν οι δύο κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την οδό Κονταράτου αρ. 10γ και την οδό Λουντέμη – Ανακασιάς (Χρυσοχοϊδη). Η απομάκρυνση των δύο κεραιών θα πραγματοποιηθεί από συνεργείο της ίδιας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της αυτή με σχετική έγγραφη δήλωση, μετά από την προειδοποίηση για κατεδάφιση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες κεραίες είχαν κριθεί αυθαίρετες και κατεδαφιστέες από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου και η αποξήλωσή τους θα εποπτευθεί από στελέχη του Γραφείου Αυθαίρετων της Δ/σης Πολεοδομίας. Όπως είναι γνωστό, οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο οργανωμένο και συστηματικό σχέδιο αντιμετώπισης των παράνομων κεραιών, που έθεσε σε εφαρμογή από την πρώτη στιγμή της θητείας της η παρούσα Δημοτική Αρχή και συνεχίζεται με την ίδια ένταση έως και σήμερα.
«Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί απόλυτα, αφού μετά από προσπάθειες ενός έτους, φτάνουμε επιτέλους στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο μένει να το δούμε πλέον και έμπρακτα την Δευτέρα το πρωί», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Μόσχος αναφερόμενος στην απόφαση της εταιρείας για την απομάκρυνση των δυο κεραιών. «Η προσπάθεια ωστόσο δεν σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και για τις υπόλοιπες κεραίες, αφού όπως είναι γνωστό έχουμε καταγράψει πολλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας ως αυθαίρετες. Πρόκειται για μια προσπάθεια που δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο νομοθετικό καθεστώς, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Πραγματοποιείται μια συστηματική και οργανωμένη δουλειά όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην Διεύθυνση Πολεοδομίας, καθώς έχουμε καθορίσει συγκεκριμένο στέλεχος που ασχολείται αποκλειστικά με τις κεραίες και έχουμε δημιουργήσει μια μεγάλη βάση δεδομένων. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες αποξηλώσεις κεραιών», κατέληξε ο κ. Μόσχος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: