Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στο ΕΣΠΑ δυο ακόμη έργα του Δήμου Βόλου από το πρόγραμμα «Θησέας»

Την έγκριση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ εξασφάλισαν τα έργα  «Αποχέτευση Λυμάτων Δήμου Πορταριάς και Κοινότητας Μακρινίτσας (Συμπληρωματικές Εργασίες)» και «Επισκευή και επανάχρηση κτιρίου Στρατώνα», όπως ενημέρωσε σήμερα τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π.Κουκουλόπουλος. Πρόκειται για έργα του Δήμου Βόλου που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και τα οποία περιλαμβάνονταν στην πρόταση των έξι συνολικά έργων που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή σε σχετική πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη πρόσκληση μπορούσαν να ενταχθούν έργα με ολοκληρωμένο φυσικό αντικείμενο των οποίων όμως οι πληρωμές δεν είναι πριν από το 2007. Το έργο «Αποχέτευση Λυμάτων Πορταριάς και Μακρινίτσας» έχει πλήρως ολοκληρωθεί, ενώ το έργο «Επισκευή και επανάχρηση κτιρίου Στρατώνα» βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Με την έγκριση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ δίνεται η δυνατότητα αποπεράτωσης και αποπληρωμής των αναδόχων.
Ειδικότερα, το έργο «Αποχέτευση Λυμάτων Δήμου Πορταριάς και Κοινότητας Μακρινίτσας (συμπληρωματικές εργασίες)» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση  1.940.522,3 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης λυμάτων μήκους 9.600,00 m, προκειμένου να συνδεθούν ο πρώην Δήμος Πορταριάς που περιελάμβανε τους οικισμούς Πορταριά, Σταγιάτες, Άνω και Κάτω Κατηχώρι, και η πρώην κοινότητα Μακρινίτσας, με το δίκτυο αποχέτευσης και τη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΜΒ.
Το δεύτερο έργο με τίτλο «Επισκευή και επανάχρηση κτιρίου Στρατώνα», εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», με χρηματοδότηση 350.879,86  ευρώ. Το κτίριο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του οικισμού Αγ. Λαυρεντίου, είναι διώροφο (σε οικόπεδο 281,32τ.μ.), λιθόκτιστο με ξύλινα κουφώματα, ξύλινη στέγη επικαλυμμένη με πλάκες Πηλίου, και προτείνεται η αξιοποίηση του ως χώρος κοινωνικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: