Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συνεργασία ΔΕΥΑΜΒ - κατοίκων Πορταριάς για όλα τα θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης

Η πορεία των εργασιών καθαρισμού στις δεξαμενές ύδρευσης, η τοποθέτηση υδρομετρητών, η ορθολογική διαχείριση του νερού και ζητήματα αποχέτευσης, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της ΔΕΥΑΜΒ με κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο Δημαρχιακό κατάστημα του πρώην Δήμου Πορταριάς, παρουσία και του τοπικού Αντιδημάρχου Γ. Γκουντέλια. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Λεων. Μαυρογιάννης, ο Στ.Κούντριας, μέλος του Δ.Σ. και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δ.Κουτσιφέλης, αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι της επιτροπής πολιτών.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν επίσης ζητήματα που έχουν σχέση με την τιμολόγηση τόσο της ύδρευσης όσο και της αποχέτευσης, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για αγροτοτουριστική περιοχή με αρκετές ιδιαιτερότητες (αναγκαιότητα ποτίσματος από το ίδιο νερό, κακές καιρικές συνθήκες το χειμώνα κ.λ.π.)
Από την πλευρά της Διοίκησης δόθηκε για μια ακόμα φορά η διαβεβαίωση ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή ούτε έχει ποτέ συζητήσει ούτε και πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση  και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ και των νερών της περιοχής, τονίστηκε δε χαρακτηριστικά ότι οι δημότες θα δεν θα πρέπει να δίνουν βάση σε όποια κακοήθη ή υποβολιμαία σχόλια περί του αντιθέτου.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαυρογιάννης, στόχος είναι η ορθολογική διαχείριση του κοινωνικού αγαθού που λέγεται νερό με στόχο την επάρκεια του τόσο για ύδρευση, όσο και για άρδευση. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται επιβεβλημένη η τοποθέτηση υδρομετρητών σε όλους τους καταναλωτές ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος της παραγωγής αλλά και των αναγκών, με στόχο την καλύτερη διαχείριση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά στην πορεία των έργων καθαρισμού των δεξαμενών και των επόμενων ενεργειών σε σχέση με την απολύμανση του νερού, σε περίπτωση μικροβιακής επιβάρυνσης. Τέλος ο κ. Μαυρογιάννης δεσμεύτηκε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της τιμολόγησης της αποχέτευσης, αφού λάβει τις προτάσεις τόσο του τοπικού Συμβουλίου, όσο και άλλων τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: