Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Βόλου εκτελεί με αυτεπιστασία τα έργα για τα οποία διαθέτει προσωπικό & τεχνολογικό εξοπλισμό

«Ο Δήμος Βόλου υλοποιεί έργα στο πλαίσιο του τεχνικού του προγράμματος, είτε με τη διαδικασία της ανάθεσης με δημόσιο διαγωνισμό είτε με αυτεπιστασία, σε κάθε περίπτωση, όμως, με προσήλωση στη νομιμότητα και πιστή τήρηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου». Αυτό τονίζει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε απάντησή του προς το Περιφερειακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε.) σχετικά με τα έργα διά αυτεπιστασίας, προσθέτοντας πάντως ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη ενίσχυσης του κατασκευαστικού κλάδου, ως παράγοντα εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση. Προς αυτή την κατεύθυνση η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει δείξει έμπρακτα τη διάθεσή της για στήριξη του κλάδου και εποικοδομητική συνεργασία μαζί του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που είχε δώσει ο κ. Σκοτινιώτης και σε παλαιότερη απάντησή του προς την Ένωση Εργοληπτών, «τα έργα αυτεπιστασίας αποφασίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και εκτελούνται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου με βάση τις πραγματικές δυνατότητες σε έμψυχο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και με βάση την τεχνογνωσία και τη διαχειριστική επάρκεια, όπως άλλωστε συμβαίνει επί πολλά χρόνια. Λαμβάνεται, δε, πάντοτε υπόψη,  αυστηρά, το αν συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις που αφορούν τη φύση των εργασιών, τον διαθέσιμο τεχνικό εξοπλισμό και την εμπειρία του υπάρχοντος εργατοτεχνικού προσωπικού της υπηρεσίας. Όλα τα παραπάνω σαφώς προβλέπονται στις σχετικές διατάξεις του Ν. 1418/1984 (άρθρο 4, παρ.1) και τις προβλέψεις των Π.Δ.609/1985 (άρθρο 58) και 171/1987 (άρθρο 11)».
Εκφράζοντας, εξάλλου, για μία ακόμη φορά την πεποίθησή του για την ανάγκη ενίσχυσης του κατασκευαστικού κλάδου, ως παράγοντα εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση, υπενθυμίζει στα μέλη της ΠΕΔΜΕΔΕ ότι, από την πρώτη μέρα της θητείας της, τόσο στο Δήμο Βόλου όσο και στη ΔΕΥΑΜΒ, η παρούσα Δημοτική Αρχή στηρίζει τον κλάδο και έχει δείξει έμπρακτα τη διάθεσή της για εποικοδομητική συνεργασία μαζί τους. «Παρά τα τεράστια διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, έχουμε επιδοθεί, με σημαντική επιτυχία, σε πραγματικό αγώνα δρόμου προκειμένου να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης έργων, τα οποία όχι μόνο βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και βοηθούν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και, στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουν ουσιαστικά τον κατασκευαστικό κλάδο. Είναι, επίσης, αυτονόητη για μας η ανάγκη τήρησης της νομιμότητας, καθώς και η ανάγκη για οικονομίες κλίμακας κατά τον προγραμματισμό των έργων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: