Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Έργα αναβάθμισης της καθημερινότητας στην Πορταριά

Έργα συντήρησης κοινοχρήστων χώρων και υποδομών εκτελέστηκαν το προηγούμενο διάστημα σε κεντρικά σημεία της Πορταριάς, με σκοπό την αναβάθμιση της καθημερινότητας σ’ έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Βόλου. Ειδικότερα, στην κεντρική πλατεία «Μελίνας Μερκούρη» πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί από τις ρίζες των αιωνόβιων πλατάνων στο πλακόστρωτο αλλά και στα πέτρινα πεζούλια που περιβάλλουν τα πανύψηλα δέντρα, όπως επίσης εργασίες βελτίωσης της κεντρικής παιδικής χαράς και του κεντρικού λιθόστρωτου. 

Επίσης ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση τμήματος του παλαιού δρόμου προς τη συνοικία «Καναλάκι», όπου το οδόστρωμα παρουσίαζε κακή βατότητα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της συνοικίας αλλά και οι επισκέπτες οι οποίοι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο, από και προς το ξενοδοχείο «Xenia Palace» Πορταριάς. Τσιμεντοστρώθηκε ο ανηφορικός δρόμος παραπλεύρως των κατασκηνώσεων του Ερυθρού Σταυρού που θα εξυπηρετήσει κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες και ιδιοκτησίες της περιοχής.

Ένα  σημαντικό έργο οδοποιίας ολοκληρώθηκε στη θέση πλησίον του ξενοδοχείου «Xenia Palace», το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα και αντιπλημμυρικό. Συγκεκριμένα τσιμεντοστρώθηκε ο χωμάτινος δημοτικός δρόμος κάτω από το κτίριο συνεδριάσεων του ξενοδοχείου, κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης, αντικαθιστώντας την παλιά πέτρινη πεζούλα που είχε καταρρεύσει από τα ορμητικά νερά των βροχοπτώσεων, τα οποία πλέον οδηγούνται με ασφάλεια σε τάφρους απορροής του εθνικού δρόμου Βόλου-Πορταριάς, ενώ προστατεύονται γειτονικές ιδιοκτησίες οι οποίες στο παρελθόν είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού της Πορταριάς, καθαρίστηκαν από σκουπίδια, φερτές ύλες και βλάστηση, οι κοίτες των ρεμάτων που διέρχονται από το χωριό και
συγκεκριμένα του ρέματος Αγίας Κυριακής και Αγίας Άννας. Οι εργασίες έγιναν χειρωνακτικά, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς μηχανικά μέσα δεν μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Μακρινίτσας και Ιωλκού, κ.Γιάννης Γκουντέλιας, υπογράμμισε ότι η αντιπλημμυρική προστασία της Πορταριάς και γενικότερα όλων των οικισμών, αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, ενώ τα έργα βελτιώσεων και συντήρησης υποδομών σε τόπους τουριστικούς αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά του τόπου στους πολυάριθμους επισκέπτες, στους κατοίκους και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: