Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Με μεγάλη συμμετοχή και χαμηλό κόστος γιόρτασε την Αποκριά ο Δήμος Βόλου


Η πόλη ήταν εκεί. Μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι ή όχι, έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του Δήμου Βόλου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία και με την οποία κορυφώθηκαν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. «Οι εκδηλώσεις αυτές», όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ.Απ.Παντσάς «πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλου, με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας και επισκεπτών.
Οι εκδηλώσεις στην παραλία του Βόλου προφανώς και δεν έφερναν στο νου καρναβάλι του Ρίου ή της Πάτρας και τoυ Μοσχάτου, αλλά ήταν αυτό που έπρεπε και μπορούσε η πόλη να οργανώσει: μια μεγάλη γιορτή στην οποία να μπορούν να πάρουν μέρος όλοι, μια γιορτή με πολύ μουσική, πολλούς συμμετέχοντες, επαγγελματίες καλλιτέχνες και εθελοντές, οι οποίοι, γύρω από μια σκηνή, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μεγάλη χαρούμενη παρέα. Οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες τελικά ήταν καλύτερες απ’ ό,τι αναμενόταν, επέτρεψαν να μείνει ζωντανή η διασκέδαση και το γλέντι μέχρι να πέσει το σκοτάδι, για να διοχετευτεί, στη συνέχεια, το ποτάμι της χαράς και του κεφιού και στις άλλες γωνιές της πόλης, όπου συνεχίστηκε το γλέντι». 


Οι καρναβαλιστές, ντυμένοι με ρούχα που παρέπεμπαν σε εποχές, χώρες και χορευτικά ρεύματα του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος, είχαν  συγκεντρωθεί από νωρίς μπροστά από την Αργώ περιμένοντας το σύνθημα για να ξεχυθούν και να πλημμυρίσουν την παραλία μέχρι τη βασική σκηνή, όπου η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου ξεκίνησε να παίζει στους ρυθμούς της Αποκριάς γύρω στις 4.30 το απόγευμα. Χαρακτηριστικές φιγούρες ήταν οι ομάδες από τις σχολές:  Puerto del Tango  Χορευτές Τάγκο1920 - Dream Dance 1920 Μαφιόζοι - Chorus Line 1930 Charleston - Magic Steps Χίπιδες 1970 - Dance Academy αμφίεση εποχής 1980 - Dance Studio αμφίεση εποχής 1990 - Libre Dance αμφίεση εποχής 2050. Συμμετείχαν επίσης οι πάντα δημοφιλείς και φασαριόζοι  Caracatu και μια σειρά από δημοτικά σχολεία και σύλλογοι. Το πρόγραμμα στη σκηνή συντόνισε  η SALSA Y SUENO με τους Djs (Dj Estelio “El Social”, Dj Mas). Μετά το άνοιγμα από την Φιλαρμονική ακολούθησε πλούσιο πρόγραμμα με  χορούς και τραγούδι από τους Independance  Studio Latin-Chorus Line RNB-Libre Dance Oriental-Magic Steps Samba-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Dance Studio Breakdance-Dance Academy  Jive (επαγγελματική εκπαιδευόμενη ομάδα)-LibreDance HipHop-CARACATU -Puerto del Tango Tango Classico-Puerto del Tango Tango Nuevo-Dreamdance Tribal Fusion Cabaret- MELLO MAGELLO Magic Tricks-Magic Steps Oriental-Chorus Line Ποτ πουρί Latin-Dance Academy Salsa ομάδα Salsa y Sabor-Dream Dance  Modern Oriental-Dance Studio HipHop-Independance Studio Salsa. 

«Η βραδιά έκλεισε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού με Διαγωνισμό Στολής. Η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και, κυρίως, η παραμονή των συμπολιτών μας αλλά και πολλών επισκεπτών μέχρι το τέλος, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, πιστοποιούν το πόσο πετυχημένη ήταν η συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία έγινε με χαμηλό κόστος για το Δήμο, δεδομένης της βαθιάς οικονομικής κρίσης στην οποία βρίσκεται ο τόπος», τόνισε σε δήλωσή του ο κ.Παντσάς και πρόσθεσε ότι «η Δημοτική Αρχή επιλέγει να  ξοδεύει τα λίγα ευρώ που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος, σε στοχευμένες δράσεις, με σκοπό την ανακούφιση αλλά και τη διασκέδαση των συμπολιτών μας».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: