Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Στήριξη στην «Πρωτοβουλία των 5» και στο έργο της Δημοτικής Αρχής Βόλου

Από ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την «Πρωτοβουλία των 5 Δημάρχων», αλλά και για το έργο της Δημοτικής Αρχής Βόλου συνολικά και ειδικότερα στον κοινωνικό τομέα, συνοδεύτηκε η παρουσία του Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη στη σημερινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης «Πρωϊνή Ενημέρωση» με τη Βάλια Πετούρη και τον Διονύση Μποτώνη. Τόσο οι δυο παρουσιαστές, όσο και οι καλεσμένοι του πάνελ Χρ. Μαχαίρας, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ και Γ.Πεταλωτής, πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στην παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας των 5» και αναγνώρισαν ότι ο Δήμος Βόλου πρωτοπορεί στον κοινωνικό τομέα, έχοντας συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα κοινωνικών δομών για τη στήριξη των ανήμπορων πολιτών, ενώ  με ιδιαίτερα θετικό τρόπο εκφράστηκε και ο επίσης καλεσμένος στην εκπομπή Β.Κικίλιας, βουλευτής της Ν.Δ.

Ο κ.Σκοτινιώτης, μιλώντας στην εκπομπή ζωντανά από το γραφείο του στο Δημαρχείο Βόλου, υπογράμμισε ότι δυο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές η «Πρωτοβουλία των 5» επιμένει σε μια καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα για θέματα που αφορούν τις πόλεις, τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και το Κράτος, τις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρουμε στους πολίτες και το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας, που είναι η νέα φτώχεια και η ανεργία και το πώς μπορούν οι Δήμοι να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια εποχή όπου το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει.   

«Στο Δήμο Βόλου», όπως είπε, «έχουμε κερδίσει το στοίχημα που βάλαμε από την πρώτη στιγμή. Να ζούμε, δηλαδή, σε μια πόλη στην οποία,  παρά τις ζοφερές συνθήκες, να μην υπάρχει κανένας συμπολίτης μας που δεν θα βρει ένα πιάτο φαγητό κι ένα κρεβάτι να κοιμηθεί. Και αυτό το επιτυγχάνουμε μέσα από τις ισχυρές κοινωνικές δομές που έχουμε δημιουργήσει και με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, με αποτέλεσμα να επωφελούνται, άμεσα ή έμμεσα, περίπου 15.000 άτομα. Στο Βόλο έχει αναπτυχθεί ένα πραγματικά συγκινητικό κίνημα αλληλέγγυου εθελοντισμού». 

Ο κ.Κικίλιας, επαινώντας την προσπάθεια του Δήμου Βόλου και υπογραμμίζοντας την εμπειρία του κ.Σκοτινιώτη στη δημόσια διοίκηση, τάχθηκε υπέρ της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης και του αυστηρού ελέγχου των οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει θωράκιση από φαινόμενα κακοδιαχείρισης που έχουν ταλανίσει στο παρελθόν τους Δήμους. Ο κ.Μαχαίρας σημείωσε ότι αυτό ακριβώς είναι το νέο και διαφορετικό στοιχείο που κομίζει η “Πρωτοβουλία των 5”. “Δεν έχουμε μια κίνηση που υπόσχεται. Οι πέντε δήμαρχοι έδωσαν δείγματα γραφής στη διάρκεια της θητείας που πέρασε, έγιναν πράγματα σημαντικά στο επίπεδο της προσπάθειας για διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς. Η εικόνα που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι στηρίζονται από άτομα πέρα από κομματικά όρια και αυτό είναι καλό. Μακάρι σε όλη την Ελλάδα να ψηφιστούν τέτοιοι άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του  κ.Πεταλωτής χαρακτήρισε ελπιδοφόρα την κίνηση των “5”, επισημαίνοντας ότι  «είναι σημαντικό η κεντρική διοίκηση να υιοθετήσει προτάσεις και απόψεις της «Πρωτοβουλίας» για σοβαρά θέματα που αφορούν το Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: